Rusiją puls Vakarų „Smogiamoji triada“: į frontą juda super galinga jėga viską šluojanti iš savo kelio (Foto)  ()

Ukrainos armija bus sustiprinta mašinomis, kurios yra aukštesnio techninio lygio nei sovietinės. Analitikas Thomas Thainer mano, kad Vakarai žengė šį žingsnį dėl pranešimų apie naują mobilizacijos bangą Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos, Vokietija ir Prancūzija tieks Ukrainai savo kovos mašinas M2 „Bradley“, „Marder 1A3“ ir AMX-10RC. Italijos karo analitikas ir buvęs kariškis Thomas Tayneris analizavo, kuo jie būtų naudingi Ukrainai.

„Marder“ – sunaikins priešo pėstininkus

Analitikas pastebi, kad greičiausiai Ukraina negaus naujausių vokiškų pėstininkų kovos mašinų „Marder“ modifikacijų. Vokietijos kariuomenė yra ginkluota per mažai moderniausių „Marder“ 1A5 ir 1A5A1, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus „Marder“ 1A3 – 1990-ųjų mašiną. Vienas iš pagrindinių vokiečių kovos mašinų (IFV) trūkumų yra tai, kad vadui reikia lipti iš bokštelio, kad galėtų šaudyti iš prieštankinio komplekso.

Tuo pačiu metu „Marder“ yra pranašesnis už daugumą tų, kurie dabar tarnauja Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. IFV įrengta geresnė optika ir ryšiai. Todėl „Marder“ „sunaikins daug, daug rusų pėstininkų“, – reziumuoja Taneris.

Pagrindinės „Marder“ 1A3 charakteristikos:

  • šarvai – apsauga nuo 20 mm ir 25 mm subkalibrinės amunicijos;
  • ginkluotė – 20 mm pabūklas „Rheinmetall MK 20 Rh“ ir ATGM „Milan“;
  • maksimalus greitis – 65 km/val.

M2 „Bradley“ – sunaikins bet kurį tanką

Thomas Taineris rašo, kad tikėtina, kad Ukrainos kariuomenei bus perduotas M2 „Bradley“, o ne naujausia M2A2 ODS modifikacija. Tačiau jis bus dar geresnis nei „Marder 1A3“. Amerikiečių pėstininkų kovos mašinos yra su didesnio kalibro pabūklu, nauja optika ir ginkluotas TOW ATGM, kuris sunaikins bet kurį Rusijos tanką. Be to, įgulos vadas gali atakuoti taikinį iš ATGM nepalikdamas transporto priemonės.

 

Jungtinėse Valstijose saugoma apie 2800 pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, todėl jų pristatymas į Ukrainą valstijoms įtakos neturės. Be to, automobilio važiuoklė naudojama M270 MLRS, kurie yra Ukrainos kariuomenėje. Tai supaprastins kariuomenės technologijų kūrimą.

 

Pagrindinės M2 „Bradley“ charakteristikos:

  • šarvai – apsauga nuo 30 mm subkalibrinių sviedinių;
  • ginkluotė – 25 mm M242 pabūklas ir 2 TOW prieštankinės sistemos;
  • maksimalus greitis – 64 km/val.

AMX-10RC – idealiai tinka pasalų ir paramos operacijoms

Prancūzija paskelbė apie neįvardyto skaičiaus AMX-10RC šarvuotų kovos mašinų (AFV) perdavimą Ukrainai. Tainerio teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus atnaujintą 10RCR versiją, kurioje yra patobulinti šarvai. Prancūzų pėstininkų kovos mašinos idealiai tinka Ukrainos kariuomenei dėl šių savybių: parama; intelektas; pasala.

105 mm pabūklas galės sunaikinti nedidelius betoninius „bunkerius“. Rusijos kariuomenė juos montuoja visose fronto linijose.

Pagrindinės AMX-10RCR savybės:

  • šarvai - apsauga nuo 23 mm šarvus pramušančių sviedinių iš 300 metrų atstumo priekinėje dalyje, visapusė apsauga nuo 12,7 mm sunkiųjų kulkosvaidžių;
  • ginkluotė - 105 mm patranka f2 BK MECA L / 47, 7,62 ir 12,7 mm kulkosvaidžiai (pasirinktinai);
  • maksimalus greitis – 85 km/h.

Sukurta sunaikinti sovietinę techniką

 

Visos trys mašinos, pasak italų analitiko, buvo sukurtos Šaltojo karo laikais, siekiant sunaikinti sovietinę įrangą.

„Jau tada jie buvo geriausi iš visų to meto ginklų. Nuo tada visi trys tapo dar mirtingesni, o rusiški šarvai yra tokia pati šiukšlė kaip aštuntajame dešimtmetyje“, - apibendrina Thomas Tayneris.

Jis taip pat teigia, kad pranešimai apie naują mobilizacijos bangą Rusijos Federacijoje privertė Vakarus tiekti Vakarų pėstininkų kovos mašinas. Tuo remdamasis analitikas mano, kad paskui seks italų šarvuotos kovos mašinos „Centauro“, švedų pėstininkų kovos mašinos CV-90. JK atsiųs „Challenger 2“ tankus ir tik po to vokiečių „Leopard“ ir amerikiečių „Abrams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(3)
(147)

Komentarai ()