Scholzas rimtai susimovė: skelbiama, kas nutiko su „Marder“ šarvuočiais  ()

Kanclerio neryžtingumas Vokietijos kariuomenei kainavo brangiai, pabrėžia žurnalistai. Bundesvero atsargos yra apribotos iki 370 „Marder“ vienetų, o prieš išsiunčiant į frontą daugelis mašinų yra kapitališkai remontuojamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos valdžia glaudžiai dirba sprendžiant kovinių mašinų „Marder" perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms klausimą. Apie tai rašo vokiečių žurnalas „Der Spiegel".

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas anksčiau paskelbė apie perdavimą Ukrainai 40 pėstininkų kovos mašinų. Dabar politikai, kariškiai ir ekspertai domisi, iš kur Vokietija gaus papildomų mašinų.

Vokietijos gynybos ministerija apsiriboja pareiškimais apie mašinų siuntimą iš Bundesvero atsargų. Leidinio duomenimis, ginklų bendrovės „Rheinmetall" sandėliuose jų yra likę apie 60 vienetų.

Jas galima suremontuoti, tačiau modernizavimas užtruks gana daug laiko. Artimiausiais mėnesiais „Rheinmetall" papildys savo sandėlius modernizuotomis mašinomis.

„Spiegel" šaltiniai Bundesvere tiki planų išsiųsti „Marder" kovos mašinas Ukrainai realumu. O ukrainiečių kariškių pagreitinto mokymo programa Žemutinėje Saksonijoje truks nuo keturių iki aštuonių savaičių.

Problemų dėl „Marder" tiekimo Ukrainai kilo dėl to, kad aukščiausi Gynybos ministerijos pareigūnai po ilgų diskusijų su JAV ir Prancūzijos vyriausybėmis nežinojo apie Berlyno sprendimą perduoti šią įrangą.

 

„Kancleris pateko į spąstus dėl neapsisprendimo. Jo vyriausybė nepasirengė būsimiems pėstininkų kovos mašinų „Marder" pristatymams. Bundesveras turi ištuštinti ir taip nepilnus savo sandėlius", – pokalbyje su žurnalu sakė CDU parlamentaras Henningas Otto.

Šiuo metu Bundesveras eksploatuoja apie 370 „Marder", tačiau daugelis jų turi būti kapitališkai suremontuotos. Lapkričio pabaigoje šarvuočių parengtis buvo tik 62 proc., teigiama Krašto apsaugos ministerijos vidaus dokumente, su kuriuo susipažino „Spiegel".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(54)
(-45)

Komentarai ()