Tai tikras žvėris! JK svarsto Ukrainą aprūpinti monstriniais tankais, kurie tiesiog traiško T-72 (Video)  ()

Net 10 transporto priemonių, kurių pakaktų eskadronui aprūpinti – tikimasi, tai paskatintų kitus sąjungininkus padaryti tą patį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK svarsto galimybę pirmą kartą aprūpinti Ukrainą britų tankais kovai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

„Kelias savaites“ vyksta diskusijos dėl Didžiosios Britanijos armijos pagrindinio kovinio tanko „Challenger 2“ pristatymo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, sakė šaltinis Vakaruose, susipažinęs su derybomis.

Toks žingsnis reikšmingai padidintų Vakarų paramą Ukrainai ir galėtų paskatinti kitas NATO sąjungininkes, ypač Vokietiją, pasekti JK pavyzdžiu.

Rishi Sunako vyriausybė dar nepriėmė galutinio sprendimo, bet jei JK pasirašytų tokį pristatymą, ji taptų pirmąja valstybe, atsiliepiančia į Ukrainos lyderių prašymus aprūpinti savo kariuomenę galingais Vakarų tankais.

JAV vadovaujama maždaug 50 valstybių grupė, įskaitant JK, teikianti karinę paramą Ukrainai, susitiks sausio 20 d. Bet kokie pranešimai apie naują pagalbą, pavyzdžiui, tankus, gali būti pateikiami taip, kad sutaptų su Kontaktinės grupės susirinkimu.

Vienas šaltinis teigė, kad Didžioji Britanija gali pasiūlyti apie 10 „Challenger 2“ tankų, kurių pakaktų aprūpinti eskadroną.

Šaltinis teigė, kad tai savaime nebus „žaidimo pakeitimas“, bet vis tiek būtų labai reikšmingas, nes šis žingsnis pažeistų barjerą, kuris iki šiol neleido sąjungininkams pasiūlyti Vakarų tankų Ukrainai, baiminantis, kad tai per daug eskaluos konfliktą su Rusija.

 

Tai savo ruožtu gali paskatinti kitus sąjungininkus daryti tą patį, sakė šaltiniai.

Tikras žvėris

„Challenger“ yra bauginantis žvėris“, – sakė Glenas Grantas, Baltijos saugumo fondo karo analitikas, matęs, kaip tankai veikia per pratybas JK. „Jie yra didesni ir daug labiau didesnė pabaisa nei sovietų tankai“.

Ukrainos kariuomenė eksploatuoja sovietmečio tankus, tokius kaip T-72. Rusijos pajėgos taip pat dažniausiai naudojo Šaltojo karo laikų tankus.

 

„BAE Systems“ pastatytas keturių karių įgūlos tankas buvo pradėtas eksploatuoti Bosnijoje ir Kosove ir buvo dislokuotas Irako karo metu.

Jis gali šaudyti iš įvairių standartinių NATO 120 mm tankų amunicijos, o jo bokštelis ir korpusas yra apsaugoti antrosios kartos „Chobham“ šarvais, todėl tai yra vienas labiausiai apsaugotų tankų pasaulyje, skelbia „Military Today“.

„Challenger“ ginklas pretenduoja į didžiausio nuotolio priešo tanko sunaikinimo rekordą istorijoje. Per Persijos įlankos karą įveikęs Irako tanką 4 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()