Xi suprato, kad Putinas pralaimėjo - FT skelbia sensacingą pareiškimą: „Kinija pakvietė Vakarus derėtis dėl Rusijos padalinimo“ (video)  (1)

Pekinas bandys derėtis su Vakarais dėl Rusijos padalijimo, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xi suprato, kad V. Putinas pralaimėjo: Kinija pakvietė Vakarus derėtis dėl Rusijos likimo. Sensacingas „Financial Time" straipsnis apie Kinijos ir Rusijos santykius nėra atsitiktinumas. Pekinas Vakarams pasiuntė labai aiškų signalą.

Situaciją savo „YouTube" vaizdo įrašų tinklaraštyje išaiškino Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Aukštas Kinijos pareigūnas „Financial Times" sakė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas yra „pamišęs" dėl karo prieš Ukrainą. Jis patikino, kad Rusijos Federacijos vadovas neprašė Kinijos lyderio Xi Jinpingo palaiminimo agresijai. Šaltinis taip pat paskelbė nutraukęs santykius su pralaimėjusia Maskva.

D. Černyševskis įsitikinęs, kad Pekinas sąmoningai nutekino šias žinutes Vakarams. „Kinija pradeda ieškoti kitokio elgesio konflikte modelio. Xi bandys tartis su Vakarais dėl buvusios Rusijos Federacijos padalijimo: arba teritoriniu, arba tik įtakos sferų atžvilgiu. Aš to laukiau", – sakė rusų istorikas. Jis įsitikinęs, kad Pekinas neplanavo karo su Vakarais. O Maskvos bandymus įtempti jį į tokį konfliktą kinai vertino kaip dūrį į nugarą.

 

„Gavome įrodymų, kad Xi pokalbis su V. Putinu buvo visiškai kitoks, nei manyta anksčiau, kad agresijai Ukrainoje nebuvo palaiminimo. V. Putinas apgavo Xi Jinpingą, dėl to jis labai įsiuto. O dabar paaiškėja, kad Rusija taip pat pralaimi karą. Kinija gavo visus minusus, nes Vakarai susivienijo reaguodami į agresiją. Bet pliusų nėra. Kinija priešinasi kaimynams, Amerikai. Ir tada Rusija ją tempia į priešiškumą Europai", – aiškino Černyševskis.

Straipsnį jis laiko Pekino kvietimu Vakarams tartis dėl Rusijos likimo, tiksliau – jos padalijimo. Pavyzdžiui, Pekinas gali denonsuoti 1859–1860 m. Tiencino ir Aigūno sutartis, kad sugrąžintų Tolimuosius Rytus sau.

 

„Pekinas susidūrė su dilema: remti Rusiją, paverčiant ją vasale, ar susitarti su Vakarais dėl Rusijos padalijimo. Ir, sprendžiant iš bandymų, Vakarai yra kviečiami susitarimams. Susitiks su Amerika, Europa, kad Tolimieji Rytai atitektų Kinijai. Ir tada susitars dėl įtakos sferų padalijimo. Štai tau naujas pasaulis.

Pradeda ryškėti kontūrai. Tai ne atsitiktinė frazė, tai bandymas derėtis su Vakarais pralaimėjusios Rusijos sąskaita", – tvirtino rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(252)
(18)
(234)

Komentarai (1)