Kodėl Šiaurės Korėjos kariai dėvi tokias juokingai milžiniškas karines kepures su snapeliu – ir kuo čia dėti Vokietijos naciai  ()

Šiaurės Korėjoje arba bent jau tuo, ką Šiaurės Korėja savo propaganda ir agitacija rodo šaliai ir pasauliui, kepurė yra daugiau nei tik kepurė. Beveik viskas, ką matome, yra statuso ir padėties rodiklis, o karinės kepurės su snapeliu nėra išimtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Kim Jong Unas, dabartinis Šiaurės Korėjos lyderis, savo tėvo valdymo metais pasirodė parade, dėvėdamas dailią kailinę kepurę, kol jo tėvas vis dar valdė šalį, tai reiškė, kad jis buvo vis svarbesnis Korėjos darbininkų partijoje (KDP). KDP, kuri iš tikro valdo šalį, niekada niekam nebūtų leidusi dėvėti daiktų, kuriuos anksčiau dėvėjo tik jo tėvas.

Dalykai Šiaurėje vyksta taip. Nors Šiaurės Korėjos kariuomenės nariai yra labai labai toli nuo Kimų statuso, jų galvos apdangalai yra lygiai taip pat statuso rodiklis, kaip ir bet kas kitas.

Šiaurės Korėjos armijos nariai turi daugybę uniformų, atsižvelgiant į jų darbo funkcijas, darbo vietą ir pasirengimą kovai. Pavyzdžiui, stipriai apmokyti koviniai kariai dėvi modernius balistinius šalmus, o kiti kovinę uniformą vilkintys vienetai vis dar dėvi senovinius šalmus, kurie atrodo kaip atkeliavę tiesiai iš Korėjos karo.

Jei kada nors ateis karas, jie vis tiek naudos juos kovoje, tik nesitikima, kad jie išgyvens. Didžioji dalis Šiaurės Korėjos kariuomenės yra naudojama kaip organizuota darbo jėga, daugeliui jų trūksta batų, jau nekalbant apie tinkamus kovinius galvos apdangalus.

Kariškoje aprangoje dažniausiai Šiaurės Korėjos karių dėvima tarnybinė kepurė yra kepi – aukšta kepurė su apskritu viršumi ir nedideliu skydeliu, pritaikyta iš europietiško stiliaus kepių, kurias nešioja daugelis Europos tautų. Kepi vis dar nešioja Prancūzijos svetimšalių legiono nariai.

Tada yra juokingo dydžio, labai perdėtos Šiaurės Korėjos liaudies armijos sausumos pajėgų kepurės su snapeliu. Jos atrodo kaip bet kokios standartinės karinės tarnybos kepurės, dėvimos visame pasaulyje, išskyrus tai, kad Šiaurės Korėjos atrodo taip, lyg būtų pripūstos dviračio pompa.

 

Šio stiliaus kepurės buvo pritaikytos iš sovietinės Raudonosios armijos tarnybinės kepurės, o kaip ir visos tarnybinės kepurės, rusiškos buvo kilusios iš nacių SS tarnybinių kepurių. Nesunku suprasti, kodėl kariškiai tai daro – nacių uniformas sukūrė „Hugo Boss“.

Ne paslaptis, kad kariškiai mėgsta uniformas ir jie tikrai nori kuo puikiausiai atrodančių uniformų. Kai visame pasaulyje žinomas dizaineris kuria karines uniformas, kiti kariškiai siekia turėti geriausią išvaizdą.

Kai po karo ji buvo pristatyta Raudonajai armijai, net sovietai jas vis dar vadino „SS kepurėmis“. Tada Sovietų Sąjunga dešimtmečius palaikė Šiaurės Korėjos režimą, vadovaujamą Kim Il-Sungo, įgyvendinant daugelį elementų iš sovietų kariuomenės į Šiaurės Korėjos kariuomenę. Tačiau ilgainiui šiaurės korėjiečiai pradėjo tolti nuo sovietinio komunizmo, ypač po Josifo Stalino mirties. Tarnybinių kepurių dydis tik padidėjo.

 

Šiandien galima matyti šiaurės korėjiečius, dėvinčius išpūstą „SS kepurę“ nuotraukose su aukščiausiuoju lyderiu Kim Jong Unu, pasieniečių postuose demilitarizuotoje zonoje netoli Pietų Korėjos ir kitur. Priežastis ta, kad kepurės yra ne tik didžiulės, bet ir perdeda jas nešiojančio žmogaus dydį.

Nuo 1994 m. Šiaurės Korėjos bado Šiaurės Korėjoje labai trūksta maisto, o paauglystėje trūksta maisto, todėl šiaurės korėjiečiai yra mažesni už savo kolegas iš Pietų Korėjos. Milžiniškos kepurės padeda jiems atrodyti didesniems, bei atrodyti galingesniems išoriniam pasauliui.

Kaip ir visi dalykai, kuriuos Šiaurės Korėja projektuoja užsieniečiams, absurdiškai didelės kepurės skirtos Šiaurės Korėjai atrodyti geriau, nei yra iš tikrųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(16)
(-6)

Komentarai ()