Keista Rusijos dovana artimam savo sąjungininkui – atidavė krūvą savo orlaivių: skelbiama, ko siekia (Foto)  ()

Nepaisant patiriamų nuostolių, Rusija apdalino dovanomis savo artimą sąjungininką Afrikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metais Rusija Afrikos šaliai, Maliui, perdavė didelę partiją lėktuvų įrangos, kuri, matyt, buvo paimta iš saugyklos – du sraigtasparnius Mi-8, penkis mokomuosius lėktuvus L-39 ir vieną artimojo oro paramos lėktuvą Su-25.

Pažymima, kad perdavimo ceremonija įvyko sausio 19 d. Neatskleidžiama, ko Kremlius paprašė Malio mainais į lėktuvus, tačiau aišku, kad rusai perdavė Su-25, kad pakeistų panašų atakos lėktuvą, kuris sudužo 2022 metų spalį.

8 orlaivių vienetai „vienu ypu“ yra labai dosni Rusijos dovana, atsižvelgiant į nuostolių lygį kare prieš Ukrainą ir mažą Malio ginkluotųjų pajėgų dydį. Ši Afrikos šalis, remiantis „The Military Balance 2022“, vis dar disponavo tik dviem Mi-35 ir dviem Mi-24 (gauti 2017 m. iš Rusijos po to, kai ten buvo išsiųsta „Wagner“).

 

Tačiau „Oryx“ analitikai teigia, kad 2022 metų rugpjūčio–2023 metų sausio mėnesiais Malis iš Maskvos gavo net 11 kovinio mokymo lėktuvų L-39C, tris transporto sraigtasparnius Mi-8T, du atakos sraigtasparnius Mi-24P ir du Su-25.

Tokia „dosni“ dovana lėktuvų įrangos atžvilgiu vargu ar rodo, kad Kremlius tikrai domisi Malio armijos koviniu pajėgumu. Labiau tikėtina, kad Rusija perduos lėktuvus ir sraigtasparnius, kurie turėtų užtikrinti dar Malyje likusių „Wagner“ būrių likučių veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(27)
(-20)

Komentarai ()