Buvęs sovietų žvalgybos karininkas skelbia didžiausią problemą dėl F-16 naikintuvų  (4)

Buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas užtikrintai pareiškė, kad vasario 14 dieną Ramšteine ​​nebus priimtas sprendimas dėl karinių orlaivių perdavimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs sovietų žvalgybos karininkas Jurijus Švecas paaiškino, kodėl taip sunkiai sprendžiamas karo aviacijos perdavimo Ukrainai klausimas. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl delsiama aprūpinti Ukrainą naikintuvais, pasak Šveco, yra ilgas pilotų mokymo laikotarpis - tam reikia bent šešių mėnesių.

Jurijus Švecas naujame interviu sakė: „Turiu jus nuvilti, net per Valentino dieną, deja, Ukraina negaus F-16, bet pinigai jau skirti ukrainiečių pilotų mokymams. Bet, kiek suprantu, jie dar neprasidėjo. Kongreso sakoma, kad jie turėtų prasidėti dabar.“

Vienas amerikiečių politinis veikėjas sakė: „Manoma, kad apmokyti pilotą skristi šiuo orlaiviu užtrunka apie 6 mėnesius“. Bet ekspertiniams mokymams reikia bent 2-4 kartus daugiau laiko. Pabrėžtina, kad tiek laiko užtrunka išmokyti žmogų, kuris jau yra pilotas, bet dar nesusipažinęs su F-16. „Ankstesnė amerikietiškų ginklų patirtis rodo, kad ukrainiečiai šiuos ginklus įvaldo puikiai ir labai greitai, bet vis tiek pusmetis yra minimumas“, sakė Švecas.

(12)
(22)
(-10)

Komentarai (4)