„Visa tai iškeliavo į Ukrainą“: skelbiama, kokią galingą karinę pagalbą ką tik palaimino Izraelis  ()

Praėjusią savaitę Ukraina iš Amerikos gavo artilerijos sviedinius, kurie buvo perkelti iš amerikiečių strateginių sandėlių Izraelyje. Faktas yra tas, kad Izraelyje nuo Jom Kipuro karo laikų yra didžiuliai amerikietiškų ginklų sandėliai. Jie priklauso ne Izraeliui, o Amerikos kariuomenei ir laikomi ten tik tuo atveju, jei Artimuosiuose Rytuose kiltų koks karas ir Amerika būtų priversta į jį įsikišti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Izraelio žurnalistas Zvi Zilberis kalbėjo interviu su Vasilijumi Golovanovu, kurį galima žiūrėti „YouTube“ kanale „Naujienų fabrikas“.

„Visi šie sviediniai atiteko Ukrainai, čia svarbu pabrėžti, kad Izraelio vyriausybė turėjo duoti sutikimą. Amerikiečiai paprašė Izraelio sutikimo, o jis davė“, – pabrėžė ekspertas.

Zilberis taip pat pažymėjo, kad nepaisant tam tikro flirto su Rusija, Izraelis vis dar yra istorinis JAV sąjungininkas ir jis puikiai žino, kokia toksiška draugystė su Rusijos Federacija gali būti šiandien.

 

„Gal Izraelio vyriausybė aiškiai nepasakys savo pozicijos, bet neabejoju, kad pagalba ir ne tik humanitarinė pagalba bus tęsiama (apie tai sužinosime vėliau). Juolab, kad Izraelis turi labai ilgą ginklų tiekimo istoriją.“, – sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(166)
(2)
(164)

Komentarai ()