[Žinios trumpai] Tai darosi rimta: ISW skelbia, ką iš tikrųjų reiškia atakos Irane ir kas bus toliau  (1)

Anot analitikų, pastaruoju metu Izraelio žvalgybos agentūrų buvimas Irano saugumo sferoje tapo akivaizdesnis ir demonstratyvesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovinių bepiločių orlaivių smūgiai į Irano karinę infrastruktūrą sausio 29-osios naktį gali reikšti Izraelio žvalgybos tarnybų skverbimąsi į Irano saugumo sferą. Tai aptariama Karo studijų instituto (ISW) sausio 29 d. ataskaitoje.

„Pastaraisiais metais ši skverbtis tapo vis akivaizdesnė ir demonstratyvesnė", – rašoma leidinyje.

Analitikai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad „Mossad" per pastaruosius kelerius metus sugebėjo Irane įvykdyti daugybę svarbių operacijų, įskaitant šias:

  •      įslaptintų dokumentų, susijusių su Irano branduolinių ginklų programa iki 2003 m., pašalinimą iš slapto archyvo Teherane 2018 m. sausio mėn.;
  •      Irano branduolinių tyrimų mokslininko Mohseno Fakhri Zadeho likvidavimas 2020 m. lapkričio mėn.;
  •      sabotažas kuro sodrinimo įrenginyje Natanze 2020 m. liepos mėn. ir 2021 m. balandžio mėn.;
  •      UAV ataka centrifugų gamykloje Karaj mieste 2021 m. birželį.

Ataskaitos autoriai pažymėjo, kad Irano valdžia iki šiol susilaiko nuo tiesioginių konkrečių asmenų kaltinimų dėl dronų-kamikadzių atakos. Analitikai taip pat spėja, kad ateinančiomis savaitėmis Teheranas, atsakydamas, galėtų įsakyti smogti JAV pozicijoms Irake ir Sirijoje ar Izraelyje.

„Šis išpuolis taip pat greičiausiai dar labiau padidins Irano susirūpinimą dėl tariamo Izraelio žvalgybos buvimo Azerbaidžane ir Irako Kurdistane", – teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai (1)