Viena iš Europos šalių pasirengusi siųsti F-16 naikintuvus į karą: skelbiama esminė sąlyga  ()

Ukraina laukia gerų žinių dėl F-16 naikintuvų. Jie labai praverstų ginantis nuo prognozuojamų naujų Rusijos atakų ir bandant išlaisvinti užimtas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Varšuva, anot ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio, gali perduoti Ukrainai karinę aviaciją, įskaitant naikintuvus F-16, tačiau tik derindama tokius veiksmus su NATO. Per sausio 30 dienos spaudos konferenciją vienas iš žurnalistų paklausė, ar Lenkija galėtų perduoti Ukrainai savo F-16. Morawieckis priminė, kad Varšuva visus veiksmus koordinuoja su NATO sąjungininkais - taip Ukrainai pažadėtos oro gynybos sistemos „Patriot“ ir tankai „Leopard 2“. Taigi, F-16 klausimas irgi bus aptariamas.

„Visa tai buvo mūsų pusės spaudimas ir susitarimai su JAV... Kaip ir prieš kelis mėnesius, „MiG“ naikintuvų kontekste, bet kokios kitos aviacijos priemonės bus, galbūt, perduotos tik susitarus su NATO šalimis. Veiksime visiškai koordinuotai“, – sakė Morawieckis.

Komentuodamas realios karinės pagalbos teikimą Kyjivui, Morawieckis teigė, kad Lenkija yra suinteresuota, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesugebėtų atgaivinti Rusijos imperiją. Dabartinė Rusija kelia grėsmę ir ukrainiečiams, ir lenkams.

 

Lenkija turi 48 F-16 naikintuvus, dalis jų naudojami mokymams. Lenkija yra užsakiusi 32 F-35A naikintuvus, kurie turėtų pakeisti F-16, bet prireiks laiko, kol jie pradės ginti Lenkijos dangų. Lenkija taip pat yra užsakiusi 48 korėjietiškus T-50 - šie viršgarsiniai naikintuvai yra pigesni ir paprastesni nei F-35, bet labai modernūs ir gali būti ginkluoti įvairiais pažangiais ginklais.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()