D. Kuleba: „Iranas peržengė ribą – Ukraina pasirengusi priimti sprendimą bet kurią akimirką“  ()

Sprendimas nutraukti diplomatinius santykius gali būti priimtas „bet kurią akimirką, priklausomai nuo tolesnio Irano elgesio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pasirengusi bet kurią akimirką nutraukti diplomatinius santykius su Iranu. Sprendimas priklauso nuo prezidento. Tai interviu „BBC News Ukraine“ pareiškė užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.

Jis pažymėjo, kad Iranas „peržengė ribą“, kai pradėjo tiekti Rusijai bepiločius orlaivius-kamikadzes, skirtus naudoti prieš Ukrainą. Anksčiau Užsienio reikalų ministerija prezidentui pateikė siūlymą nutraukti diplomatinius santykius su Teheranu.

„Tai yra mūsų signalas Iranui – kad ir koks naudingas jiems atrodytų bendradarbiavimas su Rusija prieš Ukrainą, užtikriname, kad neigiamos šio bendradarbiavimo pasekmės daug kartų viršys bet kokią naudą“, – sakė Kuleba.

 

Jis pabrėžė, kad sprendimas nutraukti diplomatinius santykius gali būti priimtas „bet kurią akimirką, priklausomai nuo tolesnio Irano elgesio“.

Tuo pačiu Ukrainos diplomatijos vadovas patikino nežinantis, kas slypi už smūgių Irano kariniams objektams sausio 29-osios naktį.

„Istoriškai nieko blogo Iranui nepadarėme“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai ()