Gali būti precedentas: Šiaurės Korėja skelbia, kad atsiųs savo karius į Ukrainą  (1)

Šiaurės Korėjos valdžia siųs savo policiją ir karinius darbuotojus į Donecko ir Luhansko liaudies respublikas („LLR“ ir „DLR“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Daily NK“, su Šiaurės Korėjos gynybos ministerija susijusios bendrovės „Cholhyon“ ir „Kumrung“ gavo užsakymą atrinkti žmones Donbaso regionų atstatymui. Planuojama, kad vasario pabaigoje arba kovo pradžioje į apsišaukėliškas Luhansko ir Donecko respublikas atvyks 300-500 nuo 19 iki 27 metų amžiaus vyrų. Tai – Šiaurės Korėjos kariai.

„Daily NK“ pažymi, kad nežinoma, kokią naudą gaus Šiaurės Korėja, siunčianti savo karinį personalą. Spėjama, kad Šiaurės Korėjos saugumo kariai karo zonoje Ukrainoje gali gauti tris kartus didesnį atlygį nei gimtojoje šalyje. Spėjama, kad Pchenjanas būsimų darbuotojų pajamas gali įtraukti į šalies biudžetą. Neaišku, ar jie tikrai užsiims tik statybomis ar užsiims ir karo inžinerijos darbais – apkasų kasimu.

 

Anksčiau Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno sesuo, Korėjos darbininkų partijos Centrinio komiteto vadovo pavaduotoja Kim Yo-jong sakė, kad Pchenjanas visada bus Maskvos pusėje.

(7)
(56)
(-49)

Komentarai (1)