Slaptas Kinijos oro balionas beveik nenumušamas? Kanados F-18 suvarė 1000 kulkų - skelbiama, kas buvo paskui  ()

Remiantis kariniais tyrimais, įtariamą kinų šnipinėjimo balioną gali būti sunkiau numušti, nei atrodo, nes jie gali „būti atsparesni smūgiams“. Tačiau analitikai sako, kad nors pataikyti į jį yra lengva, sunkumų kyla dėl jo nuolaužų kritimo kontrolės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-04 Slaptas Kinijos oro balionas beveik nenumušamas? Kanados F-18 suvarė 1000 kulkų - skelbiama, kas buvo paskui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio aukščio balionas, kurį JAV kelias dienas sekė virš savo oro erdvės, buvo pastebėtas trečiadienį (vasario 1 d.) virš Billingso, Montanos, ir, kaip manoma, skrido virš vakarų Kanados ir Aliaskos. Pentagonas nusprendė jo nenumušti dėl susirūpinimo ant žemės esančių žmonių saugumu.

Prezidentas Joe Bidenas buvo informuotas šiuo klausimu ir paprašė karinių variantų, tačiau sutiko priimti gynybos vadų patarimą nenumušti oro baliono, nes baiminasi, kad jis gali sužaloti žmones ant žemės.

Remiantis 2009 m. JAV oro pajėgų majoro Kevino Massie mokslinio tyrimu apie stratosferinius dirižablius, nepaisant didelio dydžio, juos „sunku aptikti ir pataikius iš karto jie nenukrenta“.

„Stratosferiniai dirižabliai iš prigimties yra slapti. Kadangi juose yra inertinių dujų ir jie neišskiria daug šilumos, [stratosferiniai dirižabliai] dideliame aukštyje turi nedidelį infraraudonųjų spindulių signalą“, – rašė jis.

„Dėl jų nemetalinės struktūros ir dangos bei šiurkščių briaunų trūkumo [stratosferiniai dirižabliai] taip pat turi minimalų radaro grįžtamąjį srautą. Net ir esant didžiuliam dydžiui, [juos] taip pat sunku optiškai pamatyti dideliame aukštyje“, - pridūrė Massie.

 

Tačiau per pastarąjį dešimtmetį JAV galimybės aptikti tokius objektus galėjo pagerėti. O šiuo metu virš JAV esantis oro balionas buvo pastebėtas iš komercinio lėktuvo, rašo „Wall Street Journal“.

 

Pagrindinė problema yra ta, kad didelio aukščio balionai pagal konstrukciją gali išbūti ore ilgą laiką, net jei yra pradurti. Massie rašė, kad dirižabliai „iš prigimties gali išgyventi“, paprastai juose yra inertinio helio, kuris neleidžia jiems virsti „liepsnojančiomis nuolaužomis“.

Taip pat tokio tipo balionų vidinis slėgis yra mažesnis nei vienas svaras kvadratiniame colyje (6895 paskalių), sakė Massie. „Dėl žalos atsiradusios skylės sukelia lėtą nuotėkį ir lėtą nusileidimą“, – pridūrė jis.

Massie atkreipė dėmesį į pavyzdį iš 1998 m., kai Kanados F-18 šaudė į 100 metrų oro balioną, kuris po 1000 šovinių sugebėjo išlikti ore dar šešias dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(11)
(11)

Komentarai ()