Įsakymas duotas! JAV uždarė dangų ir naikintuvais F-22 atakavo Kinijos šnipinėjimo zondą - skelbiama, kuo viskas baigėsi (Video)  ()

„Sėkmingai jį pašalinome ir noriu pagirti mūsų aviatorius, kurie tai padarė“, – sakė prezidentas Joe Bidenas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-05 Įsakymas duotas! JAV uždarė dangų ir naikintuvais F-22 atakavo Kinijos šnipinėjimo zondą - skelbiama, kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV naikintuvas šeštadienį numušė įtariamą Kinijos šnipinėjimo oro balioną, kai šis plūduriavo prie Pietų Karolinos krantų, baigdamas dramatišką sagą, kuri atkreipė dėmesį į pablogėjusius Kinijos ir JAV santykius.

„Sėkmingai jį pašalinome ir noriu pagirti mūsų aviatorius, kurie tai padarė“, – sakė prezidentas Joe Bidenas.

Bidenas sakė trečiadienį davęs įsakymą numušti balioną, tačiau Pentagonas rekomendavo palaukti, kol tai bus galima padaryti virš atviro vandens.

Misijoje dalyvavo keli naikintuvai ir degalų papildymo orlaiviai, tačiau tik vienas – naikintuvas F-22 – paleido vieną raketą AIM-9X, sakė aukštas JAV kariuomenės pareigūnas. Balionas buvo numuštas maždaug šešių jūrmylių (11 km) atstumu nuo JAV krantų, sakė pareigūnas.

Numušimas įvyko netrukus po to, kai JAV vyriausybė nurodė sustabdyti skrydžius į ir iš trijų Pietų Karolinos oro uostų – Vilmingtono, Mirtl Bičo ir Čarlstono. Skrydžiai buvo atnaujinti šeštadienio popietę.

Pirmą kartą balionas į JAV identifikavimo zoną pateko sausio 28 d., po trijų dienų įskrido į Kanados oro erdvę, o sausio 31 d. vėl įskrido į JAV oro erdvę, sakė JAV gynybos pareigūnas.

 

JAV pareigūnai ketvirtadienį viešai paskelbė apie baliono buvimą virš JAV.

Vašingtonas tai pavadino „akivaizdžiu JAV suvereniteto pažeidimu“.

 

Gynybos sekretorius Lloydas Austinas pirmasis paskelbė apie numušimą, sakydamas, kad balioną Kinija naudojo „bandydamas stebėti strategines vietas JAV žemyninėje dalyje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(6)
(114)

Komentarai ()