Atrodo, kad FSB 5-oji tarnyba sužlugdė mirtinai pavojingą Gerasimovo strategiją  ()

Buvęs Rusijos žvalgybos pareigūnas Sergejus Žirnovas sakė, kad šiandien Rusijos agentai nebeveikia taip galingai, kaip anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik kasdien Ukrainos saugumo tarnybos „Telegram“ kanalas skelbia naujienas, kad buvo sučiupti agentai, kurie Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pranešė svarbią informaciją, nukreipdavo juos į objektus skirtinguose miestuose ir pan.

Rusija ir toliau verbuoja aukšto rango pareigūnus ir paprastus ukrainiečius. Kai kuriuos užverbuoja priešui kankinant, o kai kuriuos – savo noru. Nepaisant to, šiandien Rusijos agentai nebeveikia taip galingai, kaip anksčiau.

Tokią nuomonę išsakė buvęs KGB ir Rusijos Federacijos Užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas interviu su Jevgenija Kutnova „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Nustebau, kad Rusijos tarnybos daro mažiau, nei iš jų tikėjausi, nes Gerasimovo 2015 metų hibridinio karo doktrina kaip tik tokia, kad „ne kovosime mūšio lauke, o giliame užnugaryje sunaikinsime priešo karinę infrastruktūrą, organizuosime įsilaužėlių atakas prieš valdymo struktūras, ligonines ir t. t.“ Tai kažkaip nepastebima“, – sakė Žirnovas.

Ekspertas atkreipė dėmesį ir į tai, kad Ukraina gynybai sutelkė visas savo pajėgas, todėl jai lengviau koordinuoti  veiksmus. O rusams šiek tiek sunkiau, nes jie turi Prigožiną, Kadyrovą, o dabar yra dešimtys privačių karinių grupių, o tuo pačiu metu generolai barasi tarpusavyje.

 

„Ir Putinas, užuot suteikęs pirmenybę karinei žvalgybai, paprašė dirbti FSB 5-ąją tarnybą, o ji, švelniai tariant, šiuo klausimu yra mėšlas. Žinoma, ačiū Dievui, nes tai naudinga Ukrainai“, – pabrėžė Žirnovas.

Po to buvęs Rusijos Federacijos žvalgybos pareigūnas dar kartą pareiškė, kad Rusijos žvalgyba dirba prasčiau, nei jis tikėjosi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(0)
(113)

Komentarai ()