Tokio monstro dar neturi niekas: Ukrainoje gali būti gaminamas pats moderniausias Vokietijos tankas „Panther“ (Video)  ()

„Rheinmetall“ papasakojo apie naujausius ginklus, kuriuos gali gauti Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali tapti pirmąja šalimi įsigijusia naujausią vokišką tanką „Panther KF51“, kaip praneša „Handelsblatt“, remdamasi Vokietijos gynybos koncerno „Rheinmetall“ vadovu Arminu Pappergeriu. Jo įmonė šiuo metu derasi dėl šio naujo tanko eksporto į Ukrainą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Panther KF51“ yra naujausias vokiečių tankas, kurį „Rheinmetall“ pirmą kartą pristatė visai neseniai, būtent parodoje „Eurosatory 2022“. Transporto priemonė yra pagrįsta pagrindinio kovos tanko „Leopard 2“ važiuokle su nauju bokšteliu ir 130 mm pabūklu.

Šiuo metu pasaulyje yra tik vienas demonstracinis tanko „Panther KF51“ modelis. Tačiau Pappergeris teigia, kad „Panther KF51“ pristatymas prasidės „po 15–18 mėnesių“, o tankas gali būti pagamintas Vokietijoje arba Vengrijoje. Tuo pat metu „Rheinmetall“ yra pasiruošusi netrukus po karo Ukrainoje statyti naują tankų gamyklą, jei tam pritars šalies vyriausybė.

 

Be to, kaip pastebi Pappergeris, naujausiomis vokiečių pėstininkų kovos mašinomis (IFV) „Lynx“ domisi ir Ukraina. Tačiau jokios konkrečios informacijos apie IFV nepranešama.

 

Straipsnyje taip pat pažymima, kad „Panther KF51“ tankų (taip pat IFV „Lynx“) tiekimui reikalingas Vokietijos vyriausybės pritarimas. „Defense Express“ mano, kad tai neturėtų būti problema, nes Vokietija jau pašalino „raudonąsias linijas“ nuo „Leopard 2“, taip pat gamindama naujausius unikalius savaeigius ginklus RCH-155 Ukrainai.

 

Tačiau turėtų būti aišku ir tai, kad kalba eina ne apie įrangos perdavimą, o apie tiesioginį šių naujausių transporto priemonių pirkimą pagal sutartį – „Rheinmetall“ dar nepateikė konkretumo dėl kainų ir kiekių, tačiau galima daryti prielaidą, kad tokie tankai bus nepigūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()