Geriausi kariai pasaulyje? „Kai pamačiau, ką jie gali, daugiau niekada nelaikiau savęs tikru kareiviu“  ()

Kas tie gurkai? Legendiniai kariai, kilę iš Indijos pusiasalio, daugiausia gyvenantys Nepale ir kai kuriose šiaurės rytų Indijos dalyse. Šių karių reputaciją puikiai iliustruoja šūkis „geriau mirti, nei būti bailiu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Singapūro policijoje gurkų pajėgos dirba nuo 1949 metų, šiuo metu jų yra keli tūkstančiai. Krizių metu gurkai veikia kaip greitojo reagavimo pajėgos. Gurkai parodė drąsą, santūrumą ir profesionalumą, ir pelnė visos Singapūro visuomenės pagarbą.

Bilas Čenas, singapūrietis, pasakoja, kaip kartą savo kailiu patyrė gurkų meistriškumą. Tai nutiko prieš keletą metų, kai Čenas su kitais šauktiniais mokymų karinėje bazėje metu treniravosi tame pačiame kliūčių ruože su grupe gurkų karių.

Taigi, būrelis stiprių devyniolikmečių vaikinų per galvas vertėsi stengdamiesi pagerinti kliūčių ruožo įveikimo laiką. Aišku, jiems norėjosi pasirodyti prieš gurkus - tuos neaukštus lieknus karius vienoda „mes rimtai nusiteikę“ veidų išraiška. Pamatę, kad gurkai išsiruošė į trasą su pilna kovine apranga, tik uniformomis pasidabinę šauktiniai išsišiepė. Juk lengvai turi tuos apsikrovėlius aplenkti. Beje, tarp šauktinių buvo keli šalies sportininkai ir kovos menų specialistai.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Vaikeli“, - sako Čenas, „o kaip apsikvailinome. Lėčiausias smulkutis gurkas aplenkė greičiausią mūsiškį, nepaisydamas tų papildomų 20-30 kg įrangos.

 

Gurkai buvo vikrūs, užtikrinti ir judėjo itin tiksliai. Kirtę finišo liniją, jie tyliai persirikiavo ir atrodė pasirengę prireikus grįžti į kliūčių ruožą. Šauktiniai gi išvargę ir pridusę be jokios tvarkos sugriuvo ir atgavinėjo jėgas. Tikrai nepasiruošę antrajam raundui.

Po šios nepamirštamos patirties niekada nelaikiau savęs tikru kareiviu,“ - sako Bilas Čenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(91)
(4)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: