Dirbo Tu-160 bombonešių gamykloje: į JAV pabėgo Rusijos inžinierius, pasiruošęs atskleisti Rusijos Federacijos paslaptis  ()

Šiuo metu Rusijos Federacija vykdo Tu-160M modernizavimo programą, po kurios bombonešiai turėtų galimybę leisti hipergarsines raketas „Kinžal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Inžinierius, kaip žurnalistams sakė pareigūnai, gali turėti vertingų duomenų ne tik apie bombonešių gamybą, bet ir apie kitas Rusijos karinės pramonės paslaptis.

Į JAV atvyko rusų inžinierius, dirbęs strateginių bombonešių Tu-160 gamybos įmonėje. Jis pasirengęs suteikti informaciją mainais į prieglobstį. Tai pranešė „Yahoo News“, remdamasi šaltiniais vyriausybėje.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Remiantis Muitinės ir sienos apsaugos tarnybos pranešimu, kurį gavo žurnalistai, rusas atvyko į JAV gruodžio pabaigoje prašydamas prieglobsčio mainais į slaptus duomenis iš Rusijos Federacijos strateginės gynybos įmonės.

Vyriškis su šeima bijo dėl savo gyvybės, nes dalyvavo akcijose prieš Putiną ir protestuose. Inžinierius pasieniečiams pasakė, kad turi informacijos, kuri gali būti įdomi Amerikos vyriausybei. 2018–2021 metais jis dirbo gamyboje Tupolevo aviacijos gamykloje Kazanėje.

Jo informacija gali būti įdomi JAV, nes prieš keletą metų Rusijos Federacijoje buvo pradėti Tu-160 modernizavimo darbai, taip pat naujų orlaivių gamyba. Karinės žvalgybos atstovo teigimu, inžinieriaus informacija gali būti naudinga norint sužinoti strateginio bombonešio modernizavimo detales.

 

„Žinoma, mes gerai žinome Rusijos bombonešį. Tačiau specifikacijos, tikrosios charakteristikos, branduolinės galimybės yra dalykai, apie kuriuos tikrai būtų įdomu išgirsti, jei šis vaikinas yra patikimas. Svarbiausia, ar jie buvo pritaikyti hipergarsinėms raketoms“,  – sako JAV karinis pareigūnas.

Tai svarbu, nes pasaulis šiuo metu neturi veiksmingų priemonių sulaikyti hipergarsinius taikinius, pažymima leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(3)
(47)

Komentarai ()