[Žinios trumpai] Izraelis sukūrė įspūdingą ginklą: gali numušti visus Irano dronus  ()

Izraelio lazerinės sistemos galės numušti Ukrainą atakuojančius Irano dronus. Apie tai vasario 14 d. Tel Avivo universitete vykusioje konferencijoje pranešė Izraelio gynybos ministerijos Gynybos tyrimų ir plėtros tarnybos vadovas brigados generolas Denis Goldas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pareiškė, kad MAFAT šiuo metu kuria naujos kartos oro gynybos sistemą „naudojančią lazerius“. Kaip pažymėjo Danny Goldas, Izraelio inžinieriai jau atliko daugybę bandymų, kurių metu „sudėtingi“ lazeriniai ginklai buvo sėkmingai naudojami raketoms, minosvaidžiams ir bepiločiams lėktuvams, įskaitant tuos, kuriuos Iranas siunčia Rusijai smogti Ukrainai, naikinti - rašo The Jerusalem Post.

„Galime numušti tokio pat tipo bepiločius orlaivius“, - pabrėžė Izraelio gynybos ministerijos atstovas spaudai.

Dar 2022 m. vasarį ministro pirmininko pareigas ėjęs Naftali Bennett pareiškė, kad Izraelis smarkiai tobulina savo lazerių technologijas ir galės jas pradėti naudoti daug anksčiau nei tikėtasi. 2023 m. sausį Izraelio gynybos pajėgų vadas Avivas Kohavi sakė, kad lazerinis ginklas per lauko bandymus pasirodė gerai, todėl Izraelio pajėgos planuoja jį patobulinti, kad galėtų realiai naudoti.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau išmoko kovoti su Irano bepiločiais orlaiviais „Shahed-131“ ir „Shahed-136“, kuriuos Rusijos pajėgos naudoja infrastruktūros objektams atakuoti. Ukrainos gynybos pajėgos prieš juos naudoja įvairių rūšių ginklus ir elektroninės kovos priemones, neleidžiančias dronams pasiekti taikinių.

 

Izraelis suteikė Ukrainai itin tikslių „Smart Shooter“ sistemų, skirtų Irano dronams įveikti. Iš esmės tai yra „išmanieji“ taikikliai, kurie aptinka oro grėsmę ir tiksliai į ją nusitaiko šaulių ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()