Atvyko ne tuščiomis: Bidenas paskelbė apie super galingą pagalbos paketą Ukrainai  ()

Pasak JAV prezidento, Ukrainos kariuomenė gaus 50 vienetų tolimojo nuotolio artilerijos, bei prieštankinių raketų ir oro gynybos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Baidenas vizito Kyjive metu sakė, kad Ukraina iš partnerių gaus 700 tankų ir tūkstančius šarvuočių. Tai jis pasakė per konferenciją po susitikimo su Volodymyru Zelenskiu, praneša „Sky News“.

Pasak jo, Kyjivui taip pat bus perduota tūkstantis artilerijos sistemų ir milijonai sviedinių.

„Kartu su savo sąjungininkais jau suteikėme 700 tankų, tūkstančius karinių transporto priemonių, tūkstantį artilerijos sistemų, daugiau kaip du milijonus artilerijos sviedinių“, – sakė Baltųjų rūmų vadovas.

Joe Baidenas taip pat pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus daugiau kaip 50 specialių tolimojo nuotolio artilerijos sistemų, prieštankinių raketų ir oro gynybos sistemų.

Be to, pagal naują 500 mln. dolerių vertės JAV karinės pagalbos paketą Ukraina gaus daugiau šaudmenų daugkartinio paleidimo raketų sistemoms HIMARS ir haubicoms, taip pat ir prieštankinėms sistemoms JAVELIN.

 

Vasario 20 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis po susitikimo su Joe Bidenu pareiškė, kad reikia padaryti viską, kad 2023 m. taptų pergalės metais. Kartu jo kolega iš JAV perspėjo, kad „laukia sunkūs metai“.

Žurnalistai sakė, kad Joe Bidenas į Kyjivą atvyko traukiniu iš Lenkijos. Jis ten atskrido vasario 18 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()