[Žinios trumpai] Kinija išsigandusi dėl karo Ukrainoje: „tai tampa nekontroliuojama“  (1)

Kinija pareiškė esanti labai susirūpinusi dėl besitęsiančio „konflikto“ eskalavimo ir galimybės, kad situacija taps nekontroliuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pirmadienį paskelbė Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas, sakydamas pagrindinę kalbą atidarant Lantingo saugumo konferenciją Pekine, rašo CNN.

„Kinija yra labai susirūpinusi dėl tebesitęsiančio konflikto eskalavimo ir galimybės, kad situacija taps nekontroliuojama. Raginame šalis nedelsiant nustoti kurstyti ugnį, kaltinti Kiniją ir skleisti retoriką „šiandien Ukraina, rytoj Taivanas“, – sakė Kinijos diplomatas.

Pažymima, kad Qin Gango pareiškimas buvo padarytas šią savaitę aukščiausio Kinijos diplomato Wang Yi vizito į Maskvą metu.

Kinija ne kartą atsisakė pasmerkti Rusiją už jos invaziją į Ukrainą ir nevadino jos agresijos „karu“. Kinija dėl konflikto nuolat kaltina NATO ir JAV. Pekinas taip pat neigia, kad padeda Rusijai įsiveržti į Ukrainą.

 

Anksčiau Kinijos komunistų partijos Centrinio komiteto Užsienio reikalų biuro vadovas Wang Yi sakė, kad Pekinas yra pasirengęs bendradarbiauti su kitomis šalimis siekdamas Ukrainoje paliaubų ir ilgalaikės taikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(35)
(-28)

Komentarai (1)