Pirmieji „Leopard 2“ tankai jau Ukrainoje! Lenkija skelbia puikias naujienas dėl tankų  ()

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis Kyjive oficialiai perdavė „Leopard 2“ tankus Ukrainai. Lenkija įsipareigojo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti 14 vokiškų tankų, dar daugiau jų bus surinkta iš kitų šalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-25 Pirmieji „Leopard 2“ tankai jau Ukrainoje! Lenkija skelbia puikias naujienas dėl tankų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji vokiški tankai „Leopard 2“ jau atvyko į Ukrainą. Tai vasario 24 dieną paskelbė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda per Saugumo Tarybos posėdį išreiškė džiaugsmą, kad Lenkija pirmoji išsiuntė „Leopard 2“ tankus Ukrainai.

„Į Ukrainą atvyko pirmieji „Leopard 2“ tankai iš Lenkijos. Ministras pirmininkas išvyko į Kyjivą priimti atvykstančių „Leopard“. Mes elgiamės taip, kad atgrasytume agresorių“, – pabrėžė Lenkijos gynybos ministras.

Atsiųstų tankų skaičiaus jis neskelbė. Jis pridūrė, kad Ukrainos kariai keletą savaičių buvo mokomi naudoti vokiečių tankus „Leopard 2“ poligone Šventošuve. Ministro teigimu, Lenkijos ir Vokietijos bendradarbiavimo faktas suvaidino esminį vaidmenį siunčiant tankus „Leopard 2“.

„Po pokalbio su kolega vokiečiu sutikau, kad Lenkijos pusė kurs „Leopard 2A4” šalių koaliciją. Vokiečiai kurs koaliciją iš tų, kurie turi tankus „Leopard 2A6“, – ministrą cituoja Lenkijos transliuotojas TVP.

 

Į Ukrainą atvyks tankų „Leopard 2A4“ divizija, kurią sudarys 14 tankų iš Lenkijos, 8 iš Norvegijos ir 4 – iš Kanados, pranešė laikraštis „Rzeczpospolita. Neaišku, kiek iš tų tankų yra pirmojoje siuntoje.

(77)
(1)
(76)

Komentarai ()