[ŽT] „Sprogimas su trenksmu!“ Kinija stoja į karą ir ką tai reiškia realybėje (Video)  ()

Sensacingas Pekino „taikos planas“ kalba apie Kinijos įsitraukimą į karą, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija pristatė visuomenei savo plačiai paskelbtą „taikos planą“, kuriuo siekiama užbaigti Ukrainos ir Rusijos karą. Dokumentas pasirodė gana neaiškus ir sukėlė prieštaringų nuomonių.

Tiesą sakant, šio plano punktai nėra svarbūs. Tokią nuomonę išsakė Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis savo vaizdo dienoraštyje „YouTube“ kanale. Jis patikino, kad dokumentas, tiesą sakant, nėra planas. Tai įėjimo į karą demonstravimas.

„Tai pasirodė visiška nesąmonė, balionas, kuris buvo pripūstas ir sprogo su trenksmu. Visiškai neįpareigojantis gerų norų rinkinys... Kinija stoja į karą. KLR negali palikti Rusijos Federacijos likimo valiai. Nedomina V. Putino pralaimėjimas. Jai reikalingas reguliuojamas pralaimėjimas, kad režimas ir antivakarietiška Rusija liktų vasalu. Tai yra Kinijos tikslas“, – savo nuomone dalijosi istorikas.

Anot jo, dokumente rašoma, kad Kinija šioje istorijoje atsisako neutralumo ir renkasi tarpininkės vaidmenį. Pagrindinis KLR uždavinys – išlaikyti V. Putiną valdžioje.

„Svarbiausia šiame Kinijos plane yra ne taškai, kurie nieko nereiškia ir net ne keiksmažodžiai abejoms pusėms. Pagrindinis dalykas yra pats faktas, kad Kinija pasiūlė planą, darydama įtaką konflikto eigai, pasiskelbusi konflikto dalyve Kinija nenori, kad laimėtų V. Putinas... Xi bus visiškai patenkintas Rusijos Federacijos pralaimėjimu, Ukrainos 1991 m. ribų atkūrimu. O diktatorius liks susierzinęs, nuskurdęs, alkanas, agresyvus ir visiškai priklausomas nuo Kinijos ekonomine, politine ir karine prasme. Kinija laiko V. Putiną kaip blogą, bet naudingą sargą prie Vakarų durų, kad kartais jį paleistų... Kinija įstojo į karą po savo neutralumo metų“, – pareiškė D. Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(39)
(-27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: