Jei Rusija jį gaus, bus didelių problemų: Iranas pirmą kartą parodė naujausią kovinį monstrą „Shahed-149“ (Video)  (3)

„Shahed-149“ jau tarnauja Irano armijoje, pagal oficialius duomenis, gali gabenti iki 13 raketų ar bombų, ir įveikti iki 7000 km atstumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano kariuomenė pirmą kartą parodė savo drono „Shahed-149“ (Gaza) skrydžio bandymus. Vaizdo klipas buvo parodytas per vietinę televiziją, o „Eurasian Times“ paskelbė fragmentą „Twitter“.

Vaizdo įraše dronas pasirodo ant kilimo ir tūpimo tako, pakyla į dangų ir toliau skrenda. Projekto „Meshkat“ mokslininkai teigia, kad vaizdo įrašas galėjo būti nufilmuotas dar 2022 metų liepą, kai buvo paviešinta palydovinė „Shahed-149“ Irano Kašano oro bazės nuotrauka.

 

Remiantis „Military Factory“ svetaine, „Shahed-149“ sukūrė „Shahed Aviation Industries“, o jį gamina Irano lėktuvų pramonės korporacija (HESA). Pirmą kartą jis buvo pristatytas 2021 m. gegužę, o 2022 m. balandį orlaivis pradėjo tarnybą Islamo revoliucijos gvardijos korpuse (IRGC).

„Shahed-149“ tęsė „Shahed-129“ idėją ir išoriškai primena Amerikos karinius UAV „Predator“ ir „Reaper“. „Gaza“ gavo supaprastintą aerodinaminę formą su išgaubta priekine dalimi, kurioje yra elektroninė įranga. Po juo – optinis modulis su 360 laipsnių vaizdą užtikrinančiomis kameromis, ten taip pat sumontuotas termovizorius, infraraudonųjų spindulių jutiklis bei lazerinis nuotolio ieškiklis. Stačiakampiai sparnai nupjautais galais yra fiuzeliažo šonuose, o uodegoje – sraigtinis variklis su keturių ašmenų sraigtu, kurio galia iki 750 AG.

 

„Shahed-149“ yra skirtas žvalgybos ir kovinėms misijoms. Kovinių skrydžių metu jis gali gabenti iki 13 amunicijos bombų: raketų ar bombų. Be to, dronas gali būti aprūpintas elektronine karo įranga.

Žinomos „Shahed-149“ savybės:

  • ilgis: 10,5 m;
  • sparnų plotis: 21 m;
  • aukštis: 3,2 m;
  • svoris: 3100 kg;
  • kreiserinis greitis: 350 km/val.;
  • maksimalus skrydžio nuotolis: 7000 km;
  • darbo trukmė: iki 35 valandų;
  • veikimo aukštis: 11 km.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(20)
(-18)

Komentarai (3)