F-35 sunaikintas vos po 8 sekundžių – DI valdomas monstrinis ateities ginklas šluoja viską savo kelyje  (3)

Kinija ruošiasi viršgarsinėms oro atakoms ir kruopščiai imituoja kovines sąlygas naudodama hipergarsines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos mokslininkai iš Nankino aeronautikos ir astronautikos universiteto, naudodami dirbtinį intelektą (DI), sugebėjo imituoti oro mūšį, kuriame dalyvavo viršgarsiniai naikintuvai, rašo „Interesting Engineering“.

Tyrėjai imitavo kovinį susidūrimą tarp hipergarsinio naikintuvo, pasiekiančio 11 machų (tai reiškia, 11 kartų didesnį už garso greitį), ir 1,3 macho lėktuvo, panašaus į amerikietišką F-35.

Standartinėse oro kovose naikintuvų pilotai dažniausiai puola vienas kitą kaktomuša arba bando „sėdėti ant uodegos“ priešui. Tačiau šį kartą, atsižvelgdamas į greičių skirtumą, DI pasiūlė naują atakos metodą: hipergarsinis naikintuvas aplenkė lėtesnį orlaivį ir „per petį“ paleido hipergarsinę raketą. Dėl šios priežasties, būdamas 30 km atstumu vienas nuo kito, hipergarsinis naikintuvas vos per 8 sekundes raketa sunaikino priešą ir akimirksniu paliko mūšio lauką.

Dabar Kinijos karo tyrėjai nori panaudoti gautą modeliavimą vadinamosioms „daugiabangėms atakoms“. Tyrėjų teigimu, hipergarsiniai naikintuvai bus labai paklausūs artėjančiuose kariniuose konfliktuose, tačiau esant tokiam greičiui, pilotui tiksliai nusitaikyti ar greitai valdyti savo arsenalą beveik neįmanoma, todėl pilotui į pagalbą ateis dirbtiniu intelektu paremtos sistemos.

 

Būtent dirbtinio intelekto sistemų, padėsiančių valdyti hipergarsines raketas ir lėktuvus, kūrimu dabar užsiima Kinija. Tai ypač pasakytina apie dronų spiečiaus atakų panaudojimą karinėje taktikoje, kai kovojant su jais itin svarbus oro gynybos, naikintuvų ir raketų greitis, teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(46)
(-36)

Komentarai (3)