„Kariuomenės tiesiog nėra“: Pistorius skelbia šokiruojančią žinią – karo atveju Bundesveras neapsigins  ()

Vokietijos gynybos ministro teigimu, puolamojo agresyvaus karo atveju Vokietijos kariuomenė gali neišgyventi. Žurnalistai pažymėjo, kad net aukšto rango karininkai dar nėra girdėję tokio atviro valdžios pareiškimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-02 „Kariuomenės tiesiog nėra“: Pistorius skelbia šokiruojančią žinią – karo atveju Bundesveras neapsigins  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundesveras negalės apginti Vokietijos puolamojo agresijos karo atveju. Tai SPD parlamentinės grupės posėdyje pareiškė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius, rašo leidinys „Bild“.

„Mes neturime ginkluotųjų pajėgų, kurios galėtų apsaugoti nuo puolančio žiauraus agresijos karo. Mums teks vėl prie to prisitaikyti“, - sakė jis.

Net aukšto rango kariai, kurie tarnavo ilgą laiką, niekada nebuvo susidūrę su tokiu atviru vadovybės ir valdžios pareiškimu, pažymi laikraštis.

Pistorius aštriai kritikavo Vokietijos gynybos politiką. Apie Vokietijos vaidmenį NATO aljanse jis sakė taip: „Per Aljansą turime vykdyti sąjungininkų įsipareigojimus, anksčiau to nedarėme. Jei esate atsakingas už žmonių, gyvenančių čia, Lenkijoje, saugumą ar bet kur kitur sutartis turi būti vykdoma“.

Bundesverui skubiai reikia ginklų, sunkiosios technikos, amunicijos ir apmokytų karių, pridūrė ministras.

SPD atstovas Metinas Hakverdi pažymėjo, kad Pistorius aiškiai įvardijo problemas ir tvirtai pasisakė už geresnę Bundesvero įrangą. CDU parlamentaras Norbertas Rettgenas pripažino, kad ministras pasakė „karčią tiesą“.

„Drąsus poelgis. Smagu, kad gynybos ministras problemas nenutyli, o įgarsina“, – sakė politikas.

Jo partijos kolegė Katya Leikert pridūrė, kad visiems labai pasisekė ilgus metus gyventi taikiai, tačiau dėl to visi apleido galimybę apsiginti. Federalinė vyriausybė neskuba naudotis specialiuoju kariniu fondu, gynybos biudžetas šiemet buvo sumažintas, pažymėjo ji.

 

Bundesvero karinės sąjungos vadovas Andre Wüstner pažymėjo, kad kariuomenei apie tikrąją padėtį nebuvo pranešta jau keletą metų. Vyriausybė turi veikti dabar, kitaip bus per vėlu.

„Bild“ prisiminė kariuomenės inspektoriaus generolo leitenanto Alphonse'o May komentarą didžiojo Rusijos ir Ukrainos karo pradžioje. Tada jis pripažino, kad Bundesveras buvo „daugiau ar mažiau tuščias“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()