Sukurta Ukrainoje: kuo ypatinga modernizuota tarybinio tanko versija T-72AMT? (Video)  ()

Ukrainoje naudojamas T-72AMT tankas skiriasi nuo nemodernizuotos versijos. Kuo jis ypatingas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

T-72AMT yra sovietinio T-72A modernizavimo rezultatas. Modernizacijos metu tankas gavo naują stebėjimo įrangą TKN-3UM, taip pat naują taikiklį 1K13-49 su integruota naktinio matymo funkcija, užtikrinančia matomumą iki 500 metrų atstumu pasyviuoju režimu ir iki 1500 metrų atstumu naudojant IR apšvietimą.

T-72AMT taip pat turi galimybę paleisti valdomą raketą „Kombat“. Vietoje seno atviro kulkosvaidžio bokštelio T-72AMT turi nuotoliniu būdu valdomą kulkosvaidį.

T-72AMT apsauga buvo patobulinta aktyviais šarvų moduliais. T-72AMT taip pat turi geresnę ryšių įrangą, galingesnį V-84-1 variklį, kiek kitokius T-80 tipo vikšrus.

Prieš karą Ukraina turėjo santykinai nedidelį T-72 skaičių. Tai - dar iš sovietinių rezervų likę tankai. Tačiau 2017 metais dalis jų buvo modernizuoti ir pasiekė T-72AMT standartą. Panašu, kad prasidėjus invazijai arba prieš pat ją T-72A modernizacija buvo paskubinta ir ne visi tankai pasiekė tą patį aukštą standartą. Pavyzdžiui, kai kurie T-72AMT turi atviras kulkosvaidžio pozicijas, o ne nuotoliniu būdu valdomus kulkosvaidžių bokštelius.

Naujame vaizdo įraše matomas modifikuotas tankas, kuris labai primena Ukrainoje gimusį T-72AMT:

 

Vaizdo įraše esantys tankai buvo aprūpinti standartiniais liejiniais T-72A vikšrais, nors prieškario T-72AMT versijos turėjo pažangesnius T-80 tankų vikšrus. Tikėtina, kad vaizdo įraše matomi tankai yra Ukrainoje modernizuoti lenkiški tankai T-72M1, kurie iš esmės yra T-72A eksporto analogas. Spėjama, kad jie buvo modifikuoti jau karui prasidėjus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()