Putinas pateko į spąstus: Rusija pardavė naftą už valiutą, kurios negali išleisti  (4)

Indijos valiutos reguliavimas riboja atsiskaitymus rupijomis už Indijos ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulių antirusiškų sankcijų fone Indijos reguliuotojas neleidžia Rusijos įmonėms, gavusioms apmokėjimus už naftą rupijomis, prekiauti ta valiuta Maskvos biržoje ir konvertuoti į rublius.

Pasak biržos verslo plėtros generalinio direktoriaus Kirilo Pestovo, eksportuotojai kaupia Indijos valiutą ir nežino, ką su ja daryti, praneša „The Moscow Times“.

„Indijos valiutos reguliavimas riboja atsiskaitymus rupijomis už Indijos ribų“, – aiškino Pestovas ir pažymėjo, kad į Indiją plūdo pigi rusiška nafta, iki metų pabaigos tiekimas išaugo 33 kartus.

Maskvos birža laukia Indijos centrinio banko sprendimų išplėsti rupijos internacionalizavimą. Indijos prekių pristatymas į Rusiją stringa, todėl formuojasi milžiniškas prekybos disbalansas.

 

Dėl to Rusijos bankai pradėjo atsisakyti gauti rupijas. Jie nenori, kad padidėtų Indijos valiutos perteklius. Dėl šios priežasties prekybos nacionalinėmis valiutomis mechanizmas stoja. Nors Indijos centrinis bankas pritarė korespondentinių sąskaitų rupijomis atidarymui Rusijos bankuose, didelės operacijos nevykdomos. Indijos pusė nenori rublių.

(135)
(0)
(135)

Komentarai (4)