Skelbiama kritinė situacija su „Leopard-2“ tankais: kilo rimta problema  ()

NATO greitojo reagavimo pajėgoms reikia rezervuoti 30 tankų „Leopard 2A7“, tačiau dabar kovinėje parengtyje yra ne daugiau kaip 20 šio modelio tankų, o tai kenkia sąjungininkų pasitikėjimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundesveras kelerius metus ruošėsi vadovauti NATO greitojo reagavimo pajėgoms. Tačiau dabar paaiškėja, kad situacija su tankų kovine parengtimi yra kritinė.

Apie tai praneša „Spiegel“.

Vokietija rizikuoja nevykdyti savo įsipareigojimų NATO. Greitojo reagavimo pajėgose turėtų būti 30 tankų „Leopard 2A7“ – viena iš naujausių modifikacijų. Tačiau Vokietijos gynybos ministras gavo pranešimą iš Bundesvero, kad 393-asis tankų batalionas, kuris dabar yra dislokuotas reagavimo pajėgose, susiduria su tankų gedimais. Esant kritinei situacijai, Vokietija gali nepateikti 30 mūšiui paruoštų tankų.

Kritinės situacijos atveju 393-asis batalionas turėtų ieškoti tankų visoje kariuomenėje, kad galėtų vykdyti savo pareigas NATO. Šiuo metu 393-iajame tankų batalione yra 40 tankų, iš kurių tik 20 veikia. Sausio mėnesį iš viso buvo 17 tankų. Todėl baiminamasi, kad 393-asis batalionas iki 2023 metų pabaigos negalės savarankiškai parūpinti 30 tankų „Leopard 2A7“.

 

Vienintelis būdas išspręsti problemą – atgabenti papildomus tankus iš 104-ojo tankų bataliono, kuris yra Bavarijoje. Leidinys pažymi, kad tai sumenkina Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso teiginius, kad Berlynas yra patikimas Aljanso sąjungininkas. Problemą dar labiau apsunkina tai, kad nėra reikiamo atsarginių dalių kiekio. Dėl šios priežasties techninė priežiūra vėluoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(96)
(-63)

Komentarai ()