JAV svarsto alternatyvas naikintuvų tiekimui: kaip kitaip būtų galima sustiprinti Ukrainos kovinę galią?  ()

Vašingtone svarstomas Ukrainos aviacijos stiprinimo klausimas. Visų pirma, vienas iš variantų yra esamos aviacijos integravimas su amerikietiškomis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Politico“ apie tai praneša remdamasis savo šaltiniais. Jei pasiseks, tokiu būdu bus galima išspręsti papildomos Ukrainos ugnies ir oro gynybos klausimą.

Jungtinės Valstijos tiria galimybę pažangias amerikietiškas vidutinio nuotolio oras-oras raketas AIM-120, skirtas šaudyti iš Vakarų naikintuvų, tokių kaip amerikiečių F-16, pritaikyti ukrainietiškiems sovietiniams naikintuvams MiG. Leidinyje pažymima, kad dalis šių raketų Ukrainoje jau eksploatuojamos, tačiau jos naudojamos oro gynybos sistemose.

Ukraina prašo Vakarų naikintuvų, ypač F-16, tačiau partneriai neskuba jų pateikti. Tačiau jie ieško kitų sprendimų, pavyzdžiui, raketų integravimo su esamais naikintuvais. Tačiau pagrindinė problema čia yra ta, kad amerikietiška ir sovietinė sistema (juk MiG yra SSRS laikų orlaivis) yra gana skirtingos. Integracijai neužtenka vien tik sumontuoti raketą ant naikintuvo, jo sistema turi „pamatyti“ šią raketą.

 

Todėl iš tikrųjų problema yra ta, kaip sujungti amerikietiškas raketas su sovietinio tipo naikintuvų sistemomis.

Tačiau Pentagonas atsisakė komentuoti šią informaciją dėl saugumo problemų. Tačiau jis tikina, kad Vašingtonas nuolat palaiko ryšius su Kijevu dėl karinės pagalbos, tačiau saugumo sumetimais apie tai viešai nebus kalbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()