„Tai komplimentas“: Reznikovas pateikė oficialų komentarą apie „Ukrainos pėdsaką“ sprogdinant „Nord Stream“  ()

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paneigė Ukrainos oficialių struktūrų dalyvavimą sprogdinant Rusijos dujotiekius Baltijos jūroje, Vakarų spaudoje pasirodžius publikacijoms apie „ukrainiečių pėdsaką“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-09 „Tai komplimentas“: Reznikovas pateikė oficialų komentarą apie „Ukrainos pėdsaką“ sprogdinant „Nord Stream“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja „Europos tiesa“, O. Reznikovas tai pasakė Stokholme, kur atvyko dalyvauti ES šalių gynybos ministrų susitikime.

„Man tai gana keista istorija, ji neturi nieko bendra su mumis. Manau, kad visas detales nurodys atitinkamų institucijų tarnybinis tyrimas. Tai būtų tam tikras komplimentas mūsų specialiosioms pajėgoms, bet iš tiesų taip nėra“, – sakė Ukrainos gynybos ministerijos vadovas.

Kovo 7 d. autoritetingas amerikiečių liberalų leidinys „The New York Times“ publikavo straipsnį su nuoroda į šaltinius ir žvalgybos duomenis, kuriuose linkstama manyti, kad už sprogimo slypi nevyriausybinės grupuotės, tarp kurių gali būti rusai ir ukrainiečiai. 

O kaip rašo Vokietijos žiniasklaida, Vokietijoje atliekant tyrimą buvo nustatytas laivas, kuris 2022 metų rudenį buvo naudojamas sabotuoti Rusijos „Nord Stream“ dujotiekius Baltijos jūroje ir manoma, jog jis kažkaip susijęs su Ukraina.

 

Britų leidinys „The Times“ pranešė, kad ukrainiečio – privataus rėmėjo, tariamai finansavusio Rusijos dujotiekių sabotažą Baltijos jūroje – pavardė Vakarų žvalgybos sluoksniams buvo žinoma kelis mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()