Internete kyla panika: „Izraelis pradeda karinę operaciją prieš Iraną“ – kas vyksta?  ()

Iranas artėja prie branduolinės bombos sukūrimo. Atsižvelgiant į tai, pasirodė informacija, kad Izraelis, neva planuoja karinę operaciją prieš Iraną. Kai kurios žiniasklaidos priemonės jau pradėjo paniškai rašyti apie „naują karą“. Tuo pačiu metu realybė yra visiškai kitokia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono vadovas Lloydas Austinas susitiko su Izraelio vyriausybės vadovu Benjaminu Netanyahu. Iškart po to internete ėmė skambėti tokie pareiškimai kaip „Izraelis pradeda karinę operaciją prieš Iraną“.

Žinoma, Teherano branduolinės ambicijos buvo vienas iš pokalbio prioritetų. Tuo pačiu metu Austinas sakė, kad JAV neleis Iranui pasigaminti branduolinių ginklų.

Jokių pranešimų apie „karines operacijas“ nebuvo. Priešingai, Tel Avive Pentagono vadovas tvirtino, kad būtent diplomatija yra geriausias būdas užkirsti kelią Iranui gauti branduolinį ginklą.

Austinas ir Netanyahu aptarė Irano grėsmes regionui. Be to, jie susitarė stiprinti bendradarbiavimą kovojant su Irano agresija.

Premjeras Netanyahu sakė, kad jei Iranas gaus branduolinį ginklą, tai pakeis pasaulį ir bus didelė problema visiems.

 

„Prasidės baisus branduolinis karas, jei niekas nesutrukdys Teheranui gauti branduolinių ginklų. Tai bus mūsų visų problema. Tai pakeis pasaulį“, – pridūrė B. Netanyahu.

Jis pabrėžė, kad branduoliniai ginklai Irane sukels grandininę reakciją. Kiti režimai regione taip pat norės apsiginkluoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()