Oficialu! Iranas pasiekė savo ir iš Rusijos perka taip trokštamą Kremliaus ginklą  ()

Iranas pasiekė susitarimą dėl pažangių naikintuvų Su-35 pirkimo iš Rusijos, šeštadienį (kovo 11 d.) pranešė Irano valstybinė žiniasklaida, išplėtusi santykius, per kuriuos Rusijos kare su Ukraina buvo naudojami Irano pagaminti bepiločiai orlaiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naikintuvai Su-35 yra techniškai priimtini Iranui ir Iranas užbaigė jų pirkimo sutartį“, – transliuotojas IRIB citavo Irano atstovybę Jungtinėse Tautose Niujorke.

Pranešime nebuvo pateikta jokio Rusijos patvirtinimo apie sandorį, kurio detalės nebuvo atskleistos. IRIB pranešė, kad Iranas taip pat teiravosi dėl karinių orlaivių pirkimo iš kelių kitų neįvardytų šalių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusių metų liepą Teherane susitiko su Irano aukščiausiuoju lyderiu ajatola Ali Chamenei, pabrėždamas glaudesnius ryšius Vakarų spaudimo dėl karo Ukrainoje akivaizdoje.

Iranas pripažino bepiločių orlaivių siuntimą į Rusiją, bet teigia, kad jie nebuvo išsiųsti Rusijai vykdyti invazijai į Ukrainą. Maskva neigia, kad jos pajėgos Ukrainoje naudoja Irano pagamintus bepiločius orlaivius, nors daugelis ten buvo numušti.

 

Irano oro pajėgos turi tik kelias dešimtis smogiamųjų lėktuvų: Rusijos lėktuvų ir senstančių JAV modelių, įsigytų prieš 1979 m. Irano revoliuciją.

2018 m. Iranas pranešė, kad pradėjo gaminti vietoje sukurtą naikintuvą „Kowsar“, skirtą naudoti savo oro pajėgose. Kai kurie karo ekspertai mano, kad šis lėktuvas yra F-5, pirmą kartą pagaminto Jungtinėse Valstijose septintajame dešimtmetyje, kopija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)

Komentarai ()