[ŽT] Į JK teritorinius vandenis įplaukė Rusijos raketinė fregata: skelbiama Karališkojo laivyno reakcija  (1)

Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno spaudos tarnybos duomenimis, HMS „Portland“ išvyko iš Plimuto uosto, kad galėtų sekti Rusijos fregatos „Admiral Kasatonov“ ir pagalbinio tanklaivio „Akademik Pašin“ judėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos karališkasis laivynas pranešė stebintis Rusijos fregatos ir tanklaivio judėjimą vandenyse prie JK krantų.

Britų fregata sekmadienį, kovo 12 d., palydėjo Rusijos laivus į Lamanšo sąsiaurį, kai jie praplaukė Biskajos įlanką ir pasuko link Šiaurės jūros.

„Karališkasis karinis jūrų laivynas reguliariai reaguoja į karo laivų buvimą mūsų teritoriniuose vandenyse ir gretimose jūrų zonose, siekdamas užtikrinti, kad būtų laikomasi jūrų įstatymų ir užkirstas kelias piktavalei veiklai“, – sakė laivo vadas Edas Mossas-Wardas.

Pasak jo, Rusijos specialiųjų pajėgų palyda rodo Karališkojo laivyno ir NATO aljanso įsipareigojimą palaikyti jūrų saugumą, atitinkantį nacionalinius interesus.

 

Fregata „Admiral Kasatonov“ rytiniame Viduržemio jūros regione buvo nuo 2022 metų pradžios, o tanklaivis „Akademik Pašin“ – nuo ​​praėjusių metų pabaigos.

Rusijos laivai praėjusį trečiadienį praplaukė per Gibraltaro sąsiaurį, o NATO karo laivai juos lydėjo visą kelią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(10)
(82)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: