Rusija tiesiog nerimsta: skelbiama, ką pirmą kartą perėmė britų ir vokiečių naikintuvai prie Estijos  ()

Per pirmąją jungtinę tokio pobūdžio operaciją Didžiosios Britanijos karališkosios oro pajėgos (RAF) ir Vokietijos naikintuvai antradienį, kovo 14 d., sulaikė Rusijos orlaivį, kuris buvo identifikuotas netoli NATO oro erdvės. Pasiklydusiam Rusijos orlaiviui „nepavyko“ susisiekti su Estijos skrydžių vadovybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du „Typhoon“ reaktyviniai lėktuvai, vienas britų ir vienas vokiečių, buvo pasiųsti perimti rusų kuro papildymo lėktuvą Il-78, skridusį tarp Sankt Peterburgo ir Kaliningrado, kuris nuklydo per arti Estijos oro erdvės.

Nors priešo lėktuvo perėmimas buvo įprastas, tai buvo pirmas atvejis, kai abi šalys bendradarbiavo vykdydamos operaciją. Pažymėtina, kad Britanijos ir Vokietijos oro pajėgos šiuo metu vykdo bendras NATO operacijas regione.

Rusija tiesiog nerimsta, eina iš proto su savo lektuvų skrydžiais. Šis incidentas sutapo su daug rimtesniu įvykiu – incidentas įvyko tą pačią dieną, kai JAV kariuomenės vadovybė Europoje pareiškė, kad Rusijos reaktyvinis naikintuvas Su-27 susidūrė su amerikiečių dronu MQ-9 „Reaper“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()