[ŽT] Putinas arba apgavo, arba iš tikro neteko galingiausio Rusijos ginklo - kas nutiko?  ()

„Branduoliniame kare negali būti nugalėtojų ir jis niekada neturi būti paleistas.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-22 [ŽT] Putinas arba apgavo, arba iš tikro neteko galingiausio Rusijos ginklo - kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 21 d. paskelbtame bendrame Kinijos lyderio Xi Jinpingo ir Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pareiškime branduolinis karas yra nepriimtinas. Dokumentas paskelbtas oficialiame Kremliaus kanale.

„Branduoliniame kare negali būti nugalėtojų ir jis niekada neturi būti paleistas“, – sakoma dokumente.

Šie žodžiai yra nuosekli Kinijos pozicija per pastaruosius metus. Maskvai pradėjus plataus masto karą prieš Ukrainą, Pekinas paskelbė kelis pareiškimus, įspėjęs Maskvą nenaudoti „branduolinio ginklo“. Įspėjimas buvo paskelbtas dėl drąsių Maskvos grasinimų dėl raudono mygtuko naudojimo. Kai kurie ekspertai mano, kad šie pareiškimai tapo galinga atgrasymo priemone Rusijos valdžiai.

Situaciją „Telegram“ komentavo rusų tinklaraštininkas, politikos analitikas Anatolijus Nesmijanas. Jis mano, kad Jinpingas per derybas gavo V. Putino pažadą nenaudoti branduolinio ginklo. Tai yra, branduolinė lazda, kuria jis bando įbauginti Vakarus, buvo iš diktatoriaus atimta.

 

„Pirmininkas Xi priekaištavo savo degalinės vadovui, kad nusiramintų ir perdėtai daug kalbantiems pavaldiniams įpiltų porą kibirų raminančių žolelių nuoviro. Vadovas, sprendžiant iš pareiškimo, pažadėjo. Nors, žinoma, jam pameluoti – kaip pasikasyti“, – rašė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(5)
(69)

Komentarai ()