„Rusams bus šokas“. Kas bus, kai T-90 priartės prie „Challenger 2“  ()

JK Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ketina tiekti sviedinius su nusodrintu uranu, skirtus tankams „Challenger 2“. Apskritai Vakarų sąjungininkai pertvarko Ukrainos kariuomenę pagal šiuolaikinius karo standartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai komentare „24 kanalui“ pareiškė karo ir tarptautinio saugumo ekspertas Tarasas Žovtenka.

Anot jo, šiuolaikiniai karybos standartai nereiškia, kad mūšio lauke galėtų susidurti tankas prieš tanką ar lėktuvas prieš lėktuvą.

„Šiuolaikinėje technologinėje kariuomenėje iš esmės visi komponentai yra sujungti vienas su kitu. Todėl tankas sujungtas su artilerija, aviacija į vientisą informacinę erdvę, kurią jau pradėjome kurti“, – sakė jis.

Žovtenka pažymėjo, kad amerikiečius tokia situacija teigiamai nustebino, nes jie nelabai technologiškai sugebėjo tame pačiame mūšio lauke sujungti ne tik skirtingų tipų karius, bet net skirtingus dalinius.

Karo ekspertas įsitikinęs, kad ukrainiečiams sekasi, nes didžioji dalis šių iniciatyvų ateina iš IT žmonių, iš žmonių, kurie savo entuziazmu bando išspręsti komunikacijos ir duomenų mainų problemas tarp skirtingų padalinių mūšio lauke ir siūlo šiuos techninius sprendimus.

Rusai turi mažai galimybių

Tarptautinio saugumo ekspertas pažymėjo, kad kyla didelis klausimas, ar Rusijos tankas T-90 iš vis galėtų priartėti prie Ukrainos turimo „Challenger 2“, jei šis keisis informacija, ypač su artilerija.

„Artilerija yra su juo, priekinės linijos aviacija taip pat matys bendrą vaizdą, tą patį, kurį mato tankistai, artilerija ir, galų gale, tą patį, kaip oro gynyba“, – sakė jis.

 

Tarasas Žovtenka įsitikinęs, kad tokio technologinio mūšio sąlygomis rusai su savo komunikacijos technologijomis iš esmės neturi jokių šansų. Jų technika neturi jokių modernių ryšio priemonių, jau nekalbant apie modernius tolimačius, modernią optiką ar taikiklius. Jų laukia šokas. 

„Rusijos technologijų galimybės tame pačiame mūšio lauke, jei ji yra prieš tokią technologinę kariuomenę, yra tiesiog minimali“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(2)
(115)

Komentarai ()