Tai labai rimta: JAV išsigando, ką gali padaryti Kinija (Video)  ()

Baltieji rūmai mano, kad Pekinas gali naudoti retoriką „Vašingtonas prieš taiką“ dvasia, kuri ateityje gali leisti Rusijai įtvirtinti savo laimėjimus Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-24 Tai labai rimta: JAV išsigando, ką gali padaryti Kinija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento administracija baiminasi, kad oficialus Pekinas gali įvaryti juos į kampą su savo „taikos planu“ Ukrainai. Tai ketvirtadienį, kovo 23 d., pranešė Amerikos televizijos kanalas „Bloomberg“, remdamasis anoniminiu Baltųjų rūmų pareigūnu.

Pavyzdžiui, JAV pareigūnai viešai išreiškė labai skeptišką požiūrį į Kinijos idėją, sakydami, kad jos raginimas nutraukti ugnį patvirtins Rusijos invaziją užsitikrinant jos teritorinius laimėjimus. Tačiau privatūs pokalbiai sukėlė nerimą administracijoje, o tada atsirado klausimų apie platesnį JAV požiūrį į šias dvi šalis.

JAV baiminasi, kad Kinijos pasiūlymas jas įspaus į kampą, sakė anoniminis administracijos pareigūnas. Nepaisant JAV abejonių, atsisakymas nuo susitarimo gali leisti Kinijai kitoms nuo karo ir ekonominės žalos pavargusioms šalims pasakyti, kad Vašingtonas nėra suinteresuotas taika.

Bonnie Lin, Strateginių ir tarptautinių studijų centro bendradarbė, buvusi Pentagone, mano, kad jei Vašingtonas atmes Pekino pasiūlymą dėl Ukrainos, KLR greičiausiai sustiprins propagandą, jog JAV prieštarauja paliauboms ir kad jos yra prieš karo pabaigą ir taiką.

„Bus daug būdų, kaip Kinija stengsis viską, kas vyksta po Kinijos ir Rusijos susitikimo, pateikti taip, kad JAV būtų pristatyta neigiamai“, – sakė Bonnie Lin.

 

„Taikos plano“ tekste kalbama apie tai, kad karas Ukrainos teritorijoje turi būti sustabdytas ir pradėtos taikos derybos, gerbiant visų šalių suverenitetą ir laikantis tarptautinių įstatymų, įskaitant JT Chartiją. Tuo pat metu nekyla abejonių, kad Rusija turėtų išvesti okupacinius karius iš Ukrainos teritorijos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(25)
(-18)

Komentarai ()