Atskleista paslaptis, ką Rusijos generolai darys su senutėliais tankais T-54 (Video)  ()

Tankas turi silpnus šarvus ir žemas charakteristikas, tačiau jis gali padidinti vienetų kovinį efektyvumą miesto mūšiuose ir įtvirtintų pozicijų gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos socialiniuose tinkluose pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas traukinys su sovietų gamybos tankais T-54, kurie neva siunčiami iš Tolimųjų Rytų į kovos zoną Ukrainoje. Tikėtina, kad šią techniką Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė ketina mesti į mūšį, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai gali susidurti su Rusijos Federacijos tankų pajėgų veteranu.

Ką sugeba pasenę sovietų tankai ir su kuo gali susidurti Ukrainos gynėjai, rašoma „Army Recognition“ analitikų medžiagoje.

Leidinio duomenimis, prieš karą Ukrainoje Rusijos kariuomenė turėjo apie 13 000 tankų, iš jų 2850 aktyvioje tarnyboje, iš jų:

  • 650 vienetų T-72B/BA;
  • 850 vienetų T-72B3;
  • 530 vienetų T-72B3M;
  • 310 vienetų T-80BV/U;
  • 140 T-80BVM;
  • 350 T-90/T-90A ir nežinomas skaičius naujausių T-90M.

Tuo pačiu metu sandėliuose buvo saugoma apie 10 200 įvairių tipų ir modifikacijų tankų.

Tačiau per kautynes ​​Rusijos ginkluotosios pajėgos prarado 1850 tankų, kurie buvo sunaikinti, apgadinti, palikti arba paimti kaip Ukrainos trofėjus, teigia analitikai. Dėl tokių nuostolių Rusijos vadovybė yra priversta grąžinti senesnės kartos tankus, tokius kaip T-54 ir T-55, kurių Rusijos Federacija turi daug.

Kovinis T-54/55 panaudojimas

Tankai T-54/T-55 gali būti naudojami kartu su pėstininkų ir artilerijos daliniais bei kartu su oro parama, o tai padidina jų efektyvumą mūšio lauke. Kartu tankas gali sustiprinti šių grupių darbą ir padidinti karinių junginių kovinį pajėgumą.

 

T-54/T-55 gali būti efektyviai naudojamas partizaniniame kare arba miesto mūšyje, kur jo techninis atsilikimas gali būti ne toks akivaizdus. Tokiomis sąlygomis tankas teiks ugnies paramą pėstininkams ir tarnaus kaip mobilioji gynybinė platforma. Be to, kai kurių ekspertų teigimu, Rusijos ir Ukrainos kare šį vaidmenį daugiausia atlieka visų tipų tankai.

Naudojant T-54/T-55 gynybiniais tikslais, pavyzdžiui, ginti įtvirtinimus ar pasaloms, galima maksimaliai padidinti jo išgyvenamumą ir ugnies jėgą. Gerai paruoštose gynybinėse pozicijose T-54/T-55 gali kelti grėsmę modernesniems priešininkams.

Tankas T-54, nors ir pasenęs, palyginti su šiuolaikiniais pagrindiniais mūšio tankais, vis dar turi tam tikrų kovinių galimybių, kurias galima panaudoti šiuolaikiniame mūšio lauke.

T-54 charakteristikos

 

Tanke yra sumontuotas 100 mm graižtvinis pabūklas D-10T. Daugeliui šiuolaikinių šarvų šis ginklas nėra pavojingas, tačiau tankas gali smogti lengviesiems šarvuočiams ir pėstininkams.

Tanko bokštelis yra šarvuotas plienu, kuris šiek tiek apsaugo nuo šrapnelių ir šaulių ginklų, tačiau yra pažeidžiamas šiuolaikinių ATGM ir tankų šovinių. Nors kai kurie tankai buvo atnaujinti su reaktyviais šarvais, kad būtų pagerinta apsauga nuo HEAT šovinių.

T-54 varomas dyzeliniais varikliais, leidžiančiais pasiekti iki 48 km per valandą greitį, o kreiserinis nuotolis – 500 km. Todėl tankas mobilumu gerokai prastesnis už šiuolaikines transporto priemones.

Apžvalgininkai teigia, kad naujausios tanko modifikacijos turi stabilizavimo sistemas – tai pagerina šaudymo tikslumą, taip pat naktinio matymo prietaisus ir infraraudonųjų spindulių prožektorių, skirtą darbui naktį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(17)
(-13)

Komentarai ()