„Turime kuklių reikalavimų“ – Kremlius skelbia sąlygą deryboms  (3)

Rusijos Federacijos atstovas tarptautinėse organizacijose Michailas Uljanovas pažymėjo, kad dialogas dėl START gali prasidėti bet kurią akimirką, tačiau viskas esą priklauso nuo galutinės JAV pozicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje prasidėjo svarstymai dėl derybų su JAV atnaujinimo dėl Strateginio ginklų mažinimo sutarties (New START). Tai pirmadienį, kovo 27 d., pranešė Rusijos žiniasklaida.

Pasak Michailo Uljanovo, nuolatinio Rusijos Federacijos atstovo tarptautinėse organizacijose Vienoje, derybos dėl sutarties atnaujinimo gali prasidėti bet kurią akimirką. Esą vienintelis Kremliaus reikalavimas iš JAV yra priešiškos politikos Rusijos Federacijai atsisakymas.

„Mūsų reikalavimai gana kuklūs, suprantami ir visiškai pagrįsti. Mums reikia, kad JAV atsisakytų savo priešiškos politikos Rusijos Federacijos atžvilgiu, tada atsiras prielaidos kalbėti apie START", – sakė Michailas Uljanovas.

Šių metų vasario 21 d., kalbėdamas Federalinėje Asamblėjoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad Rusija sustabdo dalyvavimą Rusijos ir Amerikos strateginių ginklų mažinimo sutartyje (New START). Kartu jis pabrėžė, kad valstybė visiškai nesitraukia nuo šios iniciatyvos.

 

Oficiali nota dėl Rusijos dalyvavimo sutartyje sustabdymo Amerikos pusei įteikta vasario 28 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(59)
(-53)

Komentarai (3)