JAV ištiko didžiulė nesėkmė – skelbiama, kas nutiko su hipergarsine raketa AGM-183A: padėtis kritinė  ()

Iš pradžių JAV oro pajėgos pranešė, kad bandomuoju paleidimu buvo pasiekti keli tikslai, tačiau dabar jis paskelbtas nesėkmingu. Dabar „Lockheed Martin“ projektas gali likti be finansavimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-29 JAV ištiko didžiulė nesėkmė – skelbiama, kas nutiko su hipergarsine raketa AGM-183A: padėtis kritinė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lockheed Martin“ pagamintos hipergarsinės raketos AGM-183A bandymai nepavyko. Tai paskelbė JAV oro pajėgų vadovas Frankas Kendalas, praneša „Defense News“.

Atstovų rūmų posėdžiuose karinių oro pajėgų vadovas pareiškė, kad kovo 13 dieną atliktas hipergarsinės raketos bandymas „nebuvo sėkmingas“. AGM-183A oro greitojo reagavimo ginklo (ARRW) programai gali kilti pavojus. Dėl nepavykusių bandymų oro pajėgos šiuo metu prioritetą teikia kitai hipergarsinių ginklų kūrimo programai – hipergarsinei sparnuotajai raketai HACM.

Kendallas teigė, kad galutinis sprendimas dėl „Lockheed Martin“ plėtros finansavimo bus priimtas 2025 m. finansiniame biudžete. Būtina ištirti kovo mėnesio paleidimo nesėkmės priežastis, taip pat atlikti dar du raketos AGM-183A bandymus.

Leidinys taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad kovą prie Kalifornijos krantų buvo paleistas visiškai užbaigtas ARRW raketos prototipas. Oro pajėgos iš pradžių teigė, kad bandymu buvo pasiekti „keli tikslai“. Dabar paleidimas paskelbtas nesėkmingu, tačiau priežastys vis dar nežinomos.

 

„Iš šio bandymo negavome mums reikalingų duomenų. Jie (kūrėjai) dabar tai tiria, bandydami suprasti, kas atsitiko", – sakė JAV oro pajėgų vadovas.

Kendallas taip pat pridūrė, kad 2022 metų gruodį atlikti raketos AGM-183A bandymai buvo labai sėkmingi ir didelis žingsnis į priekį.

Priminsime, kad kovo 27 d. JAV oro pajėgos atliko hipergarsinės raketos AARW bandymus, tačiau problemos buvo aptiktos raketos įsibėgėjimo fazės metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(28)
(-8)

Komentarai ()