Rusijos robotas „Marker“ gavo ATGM – kiek tai pavojinga Ukrainos tankams? (Video)  ()

Pasak Dmitrijaus Rogozino, robote vienu metu buvo sumontuoti keturi „Kornet“ moduliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Roskosmos“ vadovas, o dabar patarėjas Rusijos okupacinių pajėgų techninės dalies klausimais Dmitrijus Rogozinas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą su „Marker“ roboto bandymu. Jo teigimu, roboto platformoje vienu metu buvo sumontuotos keturios prieštankinės sistemos „Kornet“.

Apie „Marker“ rašėme ne kartą, tačiau mūsų skaitytojai galbūt dar nėra susipažinę su „Kornet“ sistema. ATGM „Kornet“ sukūrė Tula ginklų kūrėjai ir šis kompleksas skirtas tankams ir kitoms šarvuotoms transporto priemonėms sunaikinti. Be to, kaip tikina kūrėjai, jis gali prasiskverbti net per sudėtinius šarvus.

Be to, „Kornet“ susidoros net su skraidančiais objektais, tokiais kaip sraigtasparniai ar kateriai.

 

„Kornet“ yra ginkluotas ATGM su dviem nuleidžiamais paleidimo įrenginiais priekyje ir keturiais atlenkiamais sparnais uodegoje. Raketa valdoma lazerio spinduliu, kuris prisideda prie didelio pataikymo tikslumo ir apsaugos nuo trukdžių. Be to, „Kornet“ sistema gali būti dedama ne tik ant „Marker“ tipo robotinės platformos, bet ir ant šarvuotos mašinos, šarvuočio, tanko ar sraigtasparnio. Paleidimo priemonė turi optinę-elektroninę valdymo sistemą su dienos ir nakties kanalais, taip pat automatinį taikinio užfiksavimą ir sekimą.

Kalbant apie diapazoną, kūrėjų teigimu, labiausiai paplitusi „Kornet-E“ modifikacija gali šaudyti 5,5 kilometro atstumu. Tolimiausia modifikacija yra „Kornet-D“. Ji gali išmušti taikinį iki 10 kilometrų atstumu, naudodama nukreipimo galvutę.

 

 

ATGM „Kornet“ nėra naujausia, bet patikrinta rusų plėtra. Nuo 1998 m. ji buvo išbandyta kovose Čečėnijoje, Irake, Libane, Libijoje, Sirijoje ir Kalnų Karabache. Rusai teigia, kad su jos pagalba pavyko pamušti net amerikiečių tankus „Abrams“ ir Izraelio tankus „Merkava“.

Tačiau kol kas nežinoma, kiek „Marker“ robotų su „Kornet“ sistema Rusijos įsibrovėliai atsiųs į Ukrainą. Rogozinas kalbėjo apie pačių „Marker“ siuntimą, bet jų niekada nebuvo matyti fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)

Komentarai ()