Ukraina kai ką padarė su „Leopard 2A4“: juos sunaikinti bus daug sunkiau (Foto)  ()

Ukrainos pajėgos sustiprins savo „Leopard 2A4“ tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė „Leopard 2A4“ nuotrauka, kurioje matyti papildomi dinaminės apsaugos elementai „Kontakt-1“. Teigiama, kad nuotrauka daryta Ukrainoje. „Defense Express“ paaiškino, ar tokia apsauga būtų veiksminga.

Nuotraukoje matomi dinaminės apsaugos elementai ant korpuso ir bokštelio. Šios plytos sprogsta į jas pataikius prieštankinei amunicijai ir nukreipia smūgio jėgą tolyn nuo šarvų.

„Leopard 2A4“ neturi tokios geros apsaugos kai vėlesnės tanko versijos, todėl papildomos dinaminės apsaugos montavimas tikriausiai nėra bloga mintis. „Leopard 2A4“ gali būti atnaujinamas ir gamykloje, bet tokios modifikacijos kainuoja daug ir užtrunka. Sumontuoti papildomus dinaminės apsaugos blokus yra greitesnis sprendimas.

 

Ukrainai galimybė įdiegti „Kontakt-1“ nekeičiant dizaino yra geriausias pasirinkimas, mano „Defense Express“. Net ir po ukrainietiško atnaujinimo „Leopard 2A4“ savo apsauga neprilygs 2A5, tačiau „Kontakt-1“ šiek tiek pagerins jo galimybes išgyventi. Bendras tanko svoris gali padidėti net 1,5-2 tonomis, bet tai neturės kritinės įtakos jo dinaminėms savybėms.

(93)
(0)
(93)

Komentarai ()