31-oji narė – Stoltenbergas paskelbė oficialią Suomijos įstojimo į NATO datą (Foto, Video)  ()

Vėliavos stiebas Suomijos vėliavai jau paruoštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 4 dieną NATO būstinėje Briuselyje per Aljanso užsienio reikalų ministrų susitikimą suplevėsuos Suomijos vėliava.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paskelbė, kad Suomija oficialiai prisijungs prie organizacijos balandžio 4 d. Apie tai jis pranešė Briuselyje balandžio 3 d. Šią informaciją patvirtino Suomijos prezidento spaudos tarnyba.

Skelbdamas kalbą Aljanso užsienio reikalų ministrų susitikimo išvakarėse, bloko vadovas patvirtino oficialaus šalies priėmimo į karinę-politinę struktūrą paskelbimo datą. Jis pažymėjo, kad antradienis bus istorinė diena.

„Rytoj sutiksime Suomiją kaip 31-ąją NATO narę“, – sakė Stoltenbergas.

Jis taip pat pridūrė, kad šalies įstojimas į Aljansą užtikrins saugumą ir sustiprins sąjungininkus. Balandžio 4 dieną prie NATO būstinės Briuselyje suplevėsuos Suomijos vėliava ir šalis prisijungs prie Aljanso.

 

NATO būstinėje Briuselyje vyks iškilminga Suomijos vėliavos pakėlimo ceremonija per organizacijos užsienio reikalų vadovų susitikimą. Vėliavos stiebo nuotrauka, ant kurios antradienį bus iškelta Suomijos vėliava, jau dalijamasi socialiniame tinkle „Twitter“. Generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas šią istorinę akimirką sakys kalbą. Susitikime taip pat dalyvaus Suomijos prezidentas Sauli Niinisto.

 

Suomija yra oficiali NATO partnerė nuo 1994 m. Šalis kartu su Aljansu dalyvavo keliose pratybose nuo Šaltojo karo pabaigos. Suomija su Rusija turi 1340 km ilgio sieną. Su savo rytine kaimyne suomiai kelis kartus kovojo už teisę išsaugoti valstybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()