„The Economist“ įvardijo, kur gali prasidėti JAV karas su Kinija – tai ne Taivanas  ()

Tolimiausia JAV dalis yra gana pažeidžiama Kinijos raketų atakų. Vašingtonas supranta grėsmes, todėl kitais metais prašo daugiau nei milijardą dolerių salos priešraketinei gynybai pagerinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turistinė sala ir svarbus karinis forpostas, Guamo sala yra stebėtinai pažeidžiama JAV kariuomenės gynybos vieta. Ten, kur prasideda JAV, gali prasidėti būsimas karas su Kinija. Apie tai praneša „The Economist“.

Guamo sala yra vakariausia JAV dalis. Regione gyvena apie 170 tūkstančių žmonių, o salos ilgis – 48 km. Iš čia JAV gali išplėsti savo įtaką iki Ramiojo vandenyno. Jei Kinija smogs Guamui, sala šiuo metu yra neapsaugota, kad galėtų tai atremti.

 

Salą saugo THAAD baterija, galinti perimti balistines raketas, tačiau problema ta, kad ji ne visada veikia. Kaip pažymima leidinyje, THAAD tikslas yra perimti Šiaurės Korėjos raketų atakas, o ne atremti Kinijos puolimą. Papildomą salos apsaugą gali suteikti laivai su „Aegis“ kompleksais, tačiau jie ne visada bus šalia.

Tuo pačiu Kinija neslepia, kad Guamas yra jos akiratyje. 4000 km nuotolio raketa DF-26 vadinama „Guamo žudiku“. Kinija savo kariuomenės propagandoje jau ne kartą sunaikino Anderseno oro bazę Guamo saloje. Taip pat amerikiečių bazėje yra nedaug saugomų slėptuvių orlaiviams, o degalai jiems kaupiami antžeminėse talpyklose.

 

Leidinys pažymi, kad Pentagonas paprašė 1,5 mlrd. USD daugiasluoksnei Guamo gynybai sukurti. Didžioji pinigų dalis bus skirta kovai su raketų grėsme. Pirmasis žingsnis bus „Aegis“ sistemų dislokavimas sausumoje su moderniais radarais. Pagrindinė komplekso dalis bus padalinta į atskiras baterijas, kad padidėtų tikimybė išgyventi atakos metu. Kartu su THAAD tai užtikrins patikimesnę apsaugą nuo balistinių raketų. O kompleksas „Patriot“ kartu kovos su sparnuotosiomis raketomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()