[ŽT] „Nebūtina jų dėti prie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sienų“. Baltarusija siūlo, ką daryti su branduoliniais ginklais  ()

Baltarusijos valdžia pasiūlė Rusijos Federacijai nesikoncentruoti tik ties vakarinėmis sienomis, o dislokuoti branduolinį ginklą „bet kur“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius šantažuoja ES šalis, pastatydamas Rusijos branduolinius ginklus prie vakarinių Baltarusijos sienų, užsimindamas apie išaugusį grėsmės lygį.  

Tačiau Baltarusijos Saugumo Tarybos valstybės sekretorius Aleksandras Volfovičius apšvietė Maskvą, kad visa Baltarusijos Respublika yra „netoli vakarų sienų“, todėl ginklus galima dėti „bet kur“, rašo „BelTA“. „Nebūtina jų dėti prie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sienų. Baltarusijos plotis ir ilgis – 600 km“, – sakė pareigūnas.

Jis priminė agresoriui, kad Sovietų Sąjungos laikais Baltarusijoje buvo daugiau nei 43 branduolinio ginklo dislokavimo vietos. Šaliai atgavus nepriklausomybę kariniai įrenginiai buvo išsaugoti.

Kartu A. Volfovičius tikisi, kad situacija išliks kontroliuojama ir „nepasieks“ branduolinių ginklų panaudojimo momento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()