„The Times“: Ukraina bandė šturmuoti Zaporižios AE – skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Žurnalistų teigimu, saujelė desantininkų mažomis valtelėmis sugebėjo pasiekti krantą, tačiau pagrindinės pajėgos negalėjo išsilaipinti dėl stiprios priešo ugnies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų spalį grupė Ukrainos specialiųjų pajėgų narių bandė iš rusų atkovoti Zaporižios atominę elektrinę, tačiau operacija nepavyko. „The Times“ apie tai rašo remdamasis savo šaltiniais.

Pasak žurnalistų, spalio 19-osios naktį grupė Ukrainos specialiųjų pajėgų karių patruliniais laivais bandė išsilaipinti netoli elektrinės. Tai turėjo būti tik pėstininkų mūšis, kad rusai negalėtų panaudoti artilerijos atominės elektrinės teritorijoje. JAV šaltinis patvirtino, kad šiai operacijai JAV suteikė Ukrainai žvalgybos informaciją „skubos tvarka“.

„Rusai pastatė labai tankią gynybą“, – žurnalistams sakė neįvardytas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų pajėgų karininkas.

Pasak jo, desantininkai pradėjo šaudyti dar būdami vandenyje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat atidengė ugnį iš HIMARS į Rusijos karius Dniepro pakrantėse.

 

Leidinys rašo, kad tarp aukšto rango pareigūnų, tvirtai įsitikinusių, kad rusai turi būti išvaryti, bandymas jėga užgrobti elektrinę vertinamas prieštaringai.

Kaip sakė „Energoatom“ vadovas Petro Kotinas, tokias operacijas vykdyti šalia branduolinių objektų yra labai pavojinga. Bet kokia žala gali sukelti katastrofą, kuri būtų jaučiama visame pasaulyje. Kad išlaisvintų Zaporižios AE, Ukrainos kariai turi sėkmingai surengti kontrpuolimą pietuose ir žengti į Melitopolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(7)
(28)

Komentarai ()