JAV armija priėmė galutinį sprendimą dėl 70 mlrd. USD – „Lockheed Martin“ ir „Boeing“ skundas atmetamas (Video)  ()

„Bell Textron“ buvo paskelbtas konkurso, pakeisiančio UH-60 „Black Hawk“, nugalėtoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Audito Rūmai priėmė sprendimą dėl „Sikorsky“, priklausančio „Lockheed Martin“, skundo, kuriuo siekiama panaikinti savo pralaimėjimą konkurentui „Bell Textron“ konkurse Future Vertical Lift, skirtame pakeisti sraigtasparnį UH-60 „Black Hawk“.

Byla nagrinėjama nuo praėjusių metų gruodžio, o nuo šio sprendimo faktiškai priklausė visos JAV ginkluotosios pajėgos, nes įmonė laimėtoja tieks naujus orlaivius ir vykdys jų modernizavimą dešimt metų. Visos programos kaina yra apytiksliai 70 milijardų dolerių.

 

Tačiau JAV vyriausybė pagaliau patvirtino, kad būtent „Bell Textron“ sraigtasparnis V-280 „Valor“ laimėjo konkursą ir įveikė galingiausio Amerikos aviacijos pramonės konglomerato kuriamą „Defiant X“, kurio kūrime kartu bendradarbiavo „Lockheed Martin“ ir „Boeing“.

Audito Rūmai nurodė, kad JAV armija teisingai įvertino pasiūlymus ir nustatė, kad „Sikorsky“ pasiūlymas yra techniškai nepriimtinas ir jam trūksta tinkamo detalumo, ir atmetė teiginius, kad „Bell Textron“ pasiūlymas buvo įvertintas neteisingai.

 

Ir po šio sprendimo JAV armija turi visas teises tęsti tolesnį darbą su „Bell Textron“, kuri pirmiausia turi užbaigti V-280 „Valor“ kūrimą.

Tai yra, dar anksti teigti, kad V-280 „Valor“ bus pristatytas į JAV kariuomenę, orlaivio kūrime dar laukia ilgas kelias, kol jis taps serijiniu modeliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()