Iraniečiai parodė naujausią savo žvėrį „Meraj 532“ – ir tikrai yra į ką pažiūrėti (Video)  ()

Islamo revoliucijos gvardijos korpusas sukūrė naują droną-kamikadzę „Meraj 532“, kuris kaip skelbia kūrėjai, skirtas smogti į nejudančius objektus iki 450 km atstumu ir nešti iki 50 kg kovinę galvutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak korpuso sausumos pajėgų atstovo, kurį cituoja Irano leidinys „Tasnim News“, „Meraj 532“ jau sėkmingai išlaikė testą. Taip pat skelbiamas vaizdo įrašas, kaip dronas startuoja iš automobilio.

Pats „Meraj 532“ yra aprūpintas propeleriniu varikliu ir atrodo labiau kaip raketos korpusas, prie kurio pritvirtintas sparnas. Ir nors ši plėtra nesukuria technologinio tobulumo jausmo, tačiau įvertinus viską, dronas yra surinktas iš pigių ir prieinamų komponentų.

Startui naudojamas automobilis, kuris turi įsibėgėti iki greičio, lygaus drono kilimo greičiui (maždaug 100 km/val.). Ir tokia sistema iš tikrųjų turi keletą privalumų. Visų pirma, toks „paleidiklis“ yra tikrai mobilus. Antra, tokia sistema yra paprastesnė ir pigesnė nei katapulta ar raketos stiprintuvas.

 

 

Tačiau, žinoma, dykumos klimato sąlygomis rasti tiesią kelio atkarpą be kliūčių medžių pavidalu yra šiek tiek lengviau nei kitose vietose.

 

Bet „Meraj 532“ atrodo dar primityviau nei „Shahed 136“, tiek vykdymo, tiek paleidimo technologijos prasme. Tačiau iš tikrųjų viskas, ko reikia iš tokių orlaivių-sviedinių, yra atlikti vieną vienintelį skrydį ir nukristi į nustatytas koordinates, todėl pigumas yra vertinama jų savybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()