Įtampa auga:Xi Jinpingas įsakė Kinijos armijai ruoštis „tikram mūšiui“, gali būti uždaryta oro erdvė (video)  ()

Pekinas tris dienas vykdė karines pratybas su imitaciniais smūgiais Taivanui ir pasienyje paliko 26 orlaivius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 Įtampa auga:Xi Jinpingas įsakė Kinijos armijai ruoštis „tikram mūšiui“, gali būti uždaryta oro erdvė (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos lyderis Xi Jinpingas įsakė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijai (PLA) sustiprinti kovinį mokymą, kad būtų atsižvelgta į realų karą. O kitą savaitę Kinija planuoja uždaryti oro erdvę į šiaurę nuo Taivano. Tai jis pasakė po PLA laivyno patikrinimo šalies pietuose rezultatų balandžio 12 dieną, rašo Kinijos laikraštis „Global Times“.

Xi Jinpingas įsitikinęs, kad visuose frontuose reikia paspartinti Kinijos kariuomenės modernizavimo lygį. Jo pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai Pekinas surengė tris dienas trukusias karines pratybas su imitaciniais smūgiais Taivanui, pranešė AFP.

PLA vykdo karines pratybas, reaguodama į Taivano prezidentės Tsai Ing-wen vizitą Jungtinėse Valstijose praėjusią savaitę. Ten ji susitiko su dviejų partijų įstatymų leidėjų grupe ir Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy.

Kinijos kariuomenė turi būti pasirengusi ryžtingai ginti šalies suverenitetą, sako Pekinas

„Kinijos kariuomenė turi būti pasirengusi ryžtingai ginti Pekino suverenitetą ir jūrinius interesus bei stengtis apsaugoti bendrą periferinį stabilumą“, – sakė Xi Jinpingas.

 

Pekinas kritikavo tai, kad JAV kariai naudojasi vis daugiau bazių Filipinuose, įskaitant esančias netoli Taivano. Kinijos pareigūnai šią savaitę pareiškė, kad Taivano nepriklausomybė ir taika tarp sąsiaurio yra „abipusiai nesuderinami“, rašo autoriai.

Taivano gynybos ministerija pareiškė, kad ir toliau stebi Kinijos karo laivus ir orlaivius saloje net oficialiai pasibaigus pratyboms. Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu interviu CNN metu pasmerkė Pekino veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(20)
(-4)

Komentarai ()